Testy

Roboúklid nasucho i mokro: Otestovali jsme robotické vysavače a víme, co od nich čekat

  • Robotické vysavače už mají své opodstatnění a pomůžou
  • Otestovali jsme osm různých vysavačů a rozdíly jsou velké
  • Nestačí jen dobře vysávat, důležitá je i navigace a software

Robotické vysavače potkáváme v obchodech už nějakých patnáct let, ale od té doby prošly razantními změnami, které je přetvořily v opravdové pomocníky. Fungovat mohou takřka plně autonomně, údržbu vyžadují jen minimální a o úklid se ideálně postarají v okamžiku, kdy nebudou doma nikoho rušit.

Faktem ale stále zůstává, že robotický vysavač nemá plně nahradit ten klasický ruční; je však vhodným doplňkem, který zastane většinu úklidu. Co od robotického vysavače můžete očekávat a jak ho správně vybrat? To vám teď poradíme. Otestovali jsme jich totiž rovnou osm.

Nyní se podělíme o zkušenosti a souhrnné výsledky z testování, podrobné výsledky srovnávacího testu uveřejníme zítra!

Pět tisíc minimem

Pro výběr produktů do testu robotických vysavačů jsme stanovili pouze dvě kritéria: cena do 15 tisíc a možnost vlhkého úklidu. Takto vysokou cenu jsme zvolili především proto, abychom otestovali vysavače poslední generace, která přišla s pokročilými systémy navigace a dalšími vylepšeními. Ty mohou úklid výrazně usnadnit a zajistit pouze minimální starost o samotný vysavač.

Kromě jediného modelu se všechny vysavače vešly do úzkého cenového rozmezí 9–13 tisíc korun, a tak trochu jsme čekali, že se jejich možnosti a vlastnosti nebudou nijak zásadně odlišovat. Opak je tady ale pravdou, a rovněž vysavač za deset tisíc může nabídnout pohodlnější fungování než ten o čtyři tisíce dražší.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Nové technologie v Apple Watch Series 6, o kterých se nemluvilo v prezentaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,