PR články

Řízené bezpečnostní služby na vzestupu

Podle letošního průzkumu společnosti Frost & Sullivan trh řízených bezpečnostních služeb (MSS, Managed Security Services) rychle expanduje, a to včetně Evropy. Od roku 2011 zde šlo každoročně o nárůst v průměru přes 13 %.

Pro letošní rok se odhady velikosti tohoto trhu v Evropě pohybují okolo 4,5 miliard dolarů. Pro období 2016-2021 prognóza odhaduje růst segmentu MSS v oblasti EMEA (Evropa, Blízký východ, Afrika) v průměru o 14,1 %.

Trh se rychle mění. V předcházejících letech poskytovatelů služeb MSS přibývalo a podíl hlavních dodavatelů se snižoval. V loňském roce došlo pro změnu k několika akvizicím, nové bezpečnostní služby také nabídli největší telekomunikační operátoři evropského trhu – Deutsche Telekom a Vodafone. Tradiční dodavatelé IT zabezpečení zase aktualizovali nabídku služeb, aby tak kompenzovali očekávaný pokles výdajů za bezpečnostní hardware. Do hry vstoupili poskytovatelé nabízející síťově založené služby MSS a další technologie, které narušily stávající trh. Prognóza Frost & Sullivan spojuje budoucí úspěch v oblasti MSS především s růstem ve dvou hlavních segmentech, což jsou informace o hrozbách a služby pro detekci.

Společnost Fortinet podle studie Frost & Sullivan patří k lídrům trhu řízených bezpečnostních služeb. Má k dispozici velmi robustní platformu založenou na architektuře Fortinet Security Fabric, osvědčené postupy (best practices) i vyspělé nástroje, což jí dává předpoklady k tomu, aby v tomto segmentu i nadále rostla. Fortinet dokáže nabídnout výhodné podmínky svým partnerům, a to jak svou cenovou politikou, tak i z hlediska podpory, školení a předávání know-how včetně certifikačních programů. Fortinet díky tomu získal od Frost & Sullivan ocenění „2017 Global Company of the Year“.

Platforma Fortinet pro MSS podporuje hlavní funkce těchto služeb:

  • Security Asset Management and Monitoring (SAMM): monitoring a řízení bezpečnostních aktiv
  • Threat Intelligence, Incident Remediation (TIIR): informace o hrozbách, řešení/náprava incidentů
  • Risk and Compliance Management (RCM): řízení rizik a shody s předpisy

Služby Fortinet jsou připraveny podnikům pomoci s dodržením chystané evropské regulace o ochraně osobních údajů (GDPR) a zabezpečit i implementaci dalších technologií jako je migrace do cloudu, rozšiřování podnikové mobility a zajištění neustálé dostupnosti služeb. Produkty a služby podporují také koncept softwarově definovaných sítí (SDN) nebo širší využití Internetu věcí (IoT). Řešení lze rychle nasadit jak plošně, tak i postupně, dají se dobře škálovat, tj. podporují flexibilní přístup vycházející z toho, že různí zákazníci mají – především, ale nejen v důsledku velikosti organizace – různé potřeby.

Architektura Fortinet Security Fabric nabízí viditelnost veškerých síťových prvků a možnost spravovat je pomocí centrální bezpečnostní politiky. Toto řízení podporuje produkty více bezpečnostních dodavatelů, což odpovídá situaci ve většině podniků. Fortinet také kontinuálně vylepšuje technologie FortiGate, svého firewallu, a řešení pro jednotnou správu hrozeb (UTM) nové generace. Tyto technologie jsou používány také v rámci řízených bezpečnostních služeb.

V roce 2016 Fortinet celosvětově podporoval více než 2,6 milionů zařízení, což představuje výrazný nárůst ve srovnání s 1 milionem roku 2012.

Aleš Pikora, ředitel divize DataGuard

PCS, spol. s r.o.

Další článek: Záhada chybějících sopek na Venuši možná byla konečně vyřešena

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,