Windows 10 | iCloud | October 2018 Update

Říjnová aktualizace Windows 10 rozbíjí synchronizaci s iCloudem. Microsoft a Apple pracují na opravě

Říjnová aktualizace Windows 10 se pomalu ale jistě stává noční můrou uživatelů. Nejprve byla pozastavena z důvodu mazání uživatelských souborů a po opravě byla opět spuštěna. Ani tentokrát však není bezchybná – na potíže pro změnu narazili uživatelé, kteří v iCloudu používají funkci sdílených alb.

Problémy se týkají Windows 10 verze 1809, kterou Microsoft po více než měsíční přestávce znovu vydal minulý týden. Tentokrát ovlivňují produkt třetí strany – konkrétně klientskou aplikaci úložiště Apple iCloud ve verzi 7.7.0.276 a její funkci sdílená alba. To je vážný problém, pokud uživatel potřebuje přístup ke svým fotografiím ze všech zařízení.

Na oficiální stránce Windows 10 update history se píše: „Společnost Apple identifikovala nekompatibilitu s platformou iCloud for Windows (verze 7.7.0.27), která může mít za následek problémy s aktualizací nebo synchronizací sdílených alb po aktualizaci na systém Windows 10 verze 1809.“

Aktualizace je zablokována, pracuje se na opravě

Redmondský gigant chybu uznal a v současnosti pracuje společně s Applem na jejím vyřešení. Pomyslný míček však zjevně ponechává na straně hřiště „jablečné společnosti“, neboť uvádí, že spolupracuje na vydání kompatibilní verze iCloudu pro Windows 10. Kdy by mělo dojít k uvolnění opravy není v tuto chvíli známo.

Aby předešel dalším problémům, pozastavil Microsoft instalaci říjnové aktualizace na počítačích s nainstalovanou aplikací iCloud pro Windows. Stejně tak, pokud se uživatel pokusí nainstalovat tento program na Windows 10 verze 1809, bude instalace zablokována.

Zdá se, že nekompatibilita s klientskou aplikací iCloudu není zdaleka jediným problémem nově vydané verze velké aktualizace. Neustále se prodlužující seznam známých potíží na oficiálních stránkách ukazuje, že poslední sestavení naráží na celou řadu komplikací. Instalace je například blokována na počítačích s nepodporovanými grafickými kartami Radeon řad HD2000 a HD4000.

Diskuze (20) Další článek: Pracovat s počítačem vestoje u stávajícího pevného stolu? Jde to. Se zvedákem Stell

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,