RiffShare 1.0.1 – výměnný systém MP3 nahrávek

Tento program byl navržen především pro správu MP3 nahrávek s možností jejich dalšího sdílení v sítích LAN.
Již z názvu tohoto MP3 programu zjistíte, že jde i o jakési sdílení, které je realizováno na podobném principu jako světoznámý program Napster. Program podporuje formáty mp3 a m3u.

Při nainstalování RiffShare nastavíte vše potřebné pro správný chod programu (program se sám na vše dotáže). Instalační program má velikost přes 4 MB, takže se dá bez problémů stáhnout pomocí dial-up připojení za relativně krátkou dobu. Při spuštění programu se zobrazí seznam připojených uživatelů, kteří jsou právě on-line, v druhém okně jsou uvedeny seznamy sdílených playlistů, hudebních souborů rozdělených podle žánru, alba a interpreta. Ve třetím okně se zobrazují MP3 nahrávky, které si můžete přehrát. Jde v podstatě o jakousi obdobu Napsteru ve sdílení v sítích LAN. Pro práci se soubory jsou k dispozici tři ovládací tlačítka – vybrat vše, nevybrat nic a nahrát písně do přehrávače.

K ovládání čtvrtého okna, kde probíhá přehrávání, jsou k dispozici základní přehrávací funkce. V tomto okně si můžete nechat zobrazit seznam právě přehrávaných písní.

K úpravě hlasitosti slouží tlačítka plus a mínus s časovým ukazatelem přehrávané skladby.

V páté obrazovce se zobrazují www stránky, které jsou požadovány na základě vybraných písní. Pokud jsi vyberete MP3 nahrávku a zvolíte přehrávání, dojde k inicializaci serveru, které vyhledá informace o přehrávané nahrávce.

Velice podstatou funkcí tohoto programu je funkce DJ Network: Při spuštění DJ Network si zadáte hledané interprety. Program prohledá danou síť a ihned ukáže výsledek vyhledávání. Od vybraného uživatele si můžete nechat zobrazit playlisty nebo jednotlivé soubory. Poté si vybrané MP3 nahrávky můžete bez problémů zkopírovat na disk.

Velkým mínusem RiffShafe je absence nápovědy, která je aktivní až poté, co se připojíte do Internetu (program si tahá soubory s nápovědou on-line). RiffShare bez problémů jede na PC s Windows 95/98/2000/NT, procesorem Pentium 133 MHz (doporučeno Pentium 200 MHz), 32 MB paměti (doporučeno 64 MB paměti) a připojení do sítě LAN/WAN. RiffShare je distribuován plně zdarma a dá se zkopírovat na domovské stránce tvůrce www.riffshare.com.

Váš názor Další článek: Fujifilm MX-2900Z - Technické parametry

Témata článku: , , , , , , , , ,