Revolut

Revolut v Česku otevírá pobočku. Kartu můžete získat zdarma

Britský finančně-technický startup Revolut působí od května i na českém trhu, nyní zde otevírá i pobočku a rozšiřuje možnosti využití. Revolut zaujal hlavně pro možnost placení virtuálními kartami v zahraničních e-shopech s výhodným kurzem, nebo rychlou směnou kryptoměn. Ale má i jiné výhody.

Uživatelé si u Revolutu mohou založit běžný účet v korunách, v této měně jej přímo nabíjet a je možná i okamžitá směna do 25 různých měn či kryptoměn se středovým kurzem. Od jara služba oslovila už více než 40 000 českých uživatelů, která se denně rozrůstá až o 100 nových klientů. Úspěch slaví i v rámci Evropy, kde nedávno dosáhla mety 3 milionů uživatelů.

Nyní Revolut otevírá první pobočku v České republice, konkrétně v Praze. Řídit ji bude manažer David Pavliska, který má zkušenosti ze společností Home Credit, Fincentrum či Creative Dock. Revolut českým zákazníkům v blízké době nabídne také účty s českými IBAN kódy, což by mělo usnadnit tuzemské bankovní převody.

S otevřením pražské pobočky souvisí i speciální akce, kdy si noví čeští zákazníci mohou až do 30. listopadu nechat zaslat platební kartu zdarma. Stačí se jen registrovat prostřednictvím tohoto odkazu a poté účet nabít částkou 300 Kč.

Revolut má rovněž velké plány do budoucna. Aktuálně jde o nejrychleji rostoucí fintech projekt v Evropě a postupně expanduje do USA a Asie. V současné době také probíhá proces o získání bankovní licence, který by z Revolutu udělal plnohodnotnou bankovní instituci. Brzy také plánuje spuštění obchodní platformy pro obchodování s akciemi bez komisionářských poplatků.

Diskuze (73) Další článek: Facebook za skandál s Cambridge Analytica dostal v Británii směšnou pokutu. Pod GDPR by byla větší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,