Placení mobilem | Garmin | Revolut

Revolut rozšířil podporu o Garmin a Fitbit Pay. A do Google Pay si nově dáte i virtuální kartu

Revolut o víkendu spustil podporu dvou dalších platebních systémů – Fitbit Pay a Garmin Pay. Pokud tedy máte některé z podporovaných chytrých hodinek, můžete s nimi bezkontaktně platit aniž by vaše klasická banka musela službu podporovat. Revolut si totiž nabijete skrze jakoukoliv kartu.

Jak funguje placení hodinkami?

Pro přidání karty do Fitbit či Garmin Pay stačí otevřít aplikaci na mobilním telefonu a postupovat podle kroků na displeji. Jedním z nich bude i ověření, že máte hodinky zabezpečené PINem, který zadáváte vždy při nasazení hodinek. Po přidání karty s ní poté můžete platit na jakékoliv bezkontaktním terminálu.

6025a070-9e74-4fc0-b9f5-4318c3c2a93e
Revolut se s podporou Garmin Pay přidal ke Komerční bance a Monetě.

Novinkou jsou také virtuální karty od Mastercard. Dříve Revolut podporoval pouze Visu, u které ale není možné využít Google Pay. Po výměně poskytovatele je to ale možné a tak pokud nepotřebujete fyzickou kartu, můžete si pro platby mobilem přidat i tu virtuální – ta navíc většinou nebývá zpoplatněná.

Platby poté fungují normálně jako u běžných karet, částky nad 500 se ověřují na telefonu. Vždy ale mějte v tomto případě u sebe i klasickou fyzickou kartu, či záložní možnost platby. Některé terminály, obzvláště v zahraničí, mohou vyžadovat zadání PINu přímo na něm a poněvadž virtuální karta žádný PIN nemá, mohl by nastat problém s provedením platby.

Velký přehled toho, jakými způsoby můžete platit s telefonem najdete zde:

Diskuze (22) Další článek: Tesla chce prodávat auta především přes internet. Ruší proto pobočky a propustila 8 % zaměstnanců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,