Revo Uninstaller: Pokročilé mazání a odinstalování

Občas se stane, že je problém nějaký problém odinstalovat, nebo se jej nepovede odinstalovat kompletně. Abyste měli jistotu a nenechávali nepořádek v počítači, použijte Revo.

Revo Uninstaller je aplikace určená k pokročilému, úplnému a bezpečnému odinstalování softwaru ve Windows. Zvládá také čištění po nedokonale či nekompletně provedeném odstranění, zabránění nechtěnému startu vybraným aplikacím i vymazání stop ve webovém prohlížeči a aplikacích MS Office. To vše provádí zdarma a s kvalitní českou lokalizací.

Malé a líbivé okno

Revo Uninstaller je malou a nenáročnou aplikací, která se ovšem za každou cenu nesnaží o minimalistické a spartánské uživatelské rozhraní. To je sice jednoduché a přehledné, ale také graficky líbivé. Sestává z jednoho okna a několika tlačítek představujících záložky s funkcemi a možnostmi programu. První a nejdůležitější je v české verzi nazván jako Odinstalátor a obsahuje pouze seznam ikonek představujících nainstalované aplikace.

sshot-1.png 
Okno plné nainstalovaných programů.

Klasickým dvojklikem dojde k odinstalování vybraného programu. Kliknutí pravým myšítkem nabídne kromě odinstalování i další možnosti. Mezi ně patří vyhledání informací o softwaru pomocí Googlu, odkázání na domovskou stránku programu, otevření nápovědy či vyhledávání aktualizace (pokud toto aplikace nabízí), otevření složky, kde je program na disku umístěn a také zobrazení klíče v registru Windows pomocí Regeditu.

sshot-2.png 
Zamezte samovolnému spouštění při startu.

Další nástroje a možnosti

Překliknete-li na druhé tlačítko s názvem Nástroje, dostanete se k doplňkovým funkcím. Mezi ně patří správce aplikací spouštěných při startu systému, kterým tuto činnost lze zarazit jednoduchým odškrtnutím. Další je tzv. čistič zbytků. Ten odstraňuje nepotřebné soubory, které odinstalovaná aplikace nemusela vždy automaticky vymazat, zejména pokud odinstalování neproběhlo v pořádku. Formát těchto souborů se dá určit v nastavení Revo Uninstalleru.

sshot-3.png 
Čištění stop v MS Office.

Dále je možné v Nástrojích nalézt čistič stop. Ten si může buďto pohrát s historií navštívených webů či historií napsaných adres a také s cookies ve vašem webovém prohlížeči, nebo pročistí historii dočasných dokumentů v MS Wordu, Excelu, Accessu, PowerPointu a FrontPage od verze 2000 do verze 2007. Zmínit je ještě třeba funkci Režim Lovce. Ta má za úkol co nejvíce zjednodušit a zrychlit odinstalování.

sshot-4.png 
Mocná ikona v Režimu Lovce.

Celý program se po stisknutí příslušného tlačítka přepne do speciálního módu, v němž zůstane na obrazovce pouze malá a pohyblivá ikona ve tvaru terče. Jestliže s ní pomocí tahu myší najedete na ikonu nebo okno programu, po potvrzení Revo Uninstaller tento program odinstaluje. Funguje to i opačně, kdy přetáhnete program na ikonu Režimu Lovce. Za málo peněz prostě dost kvalitní muziky.

stáhnout program Revo Uninstaller 1.92 Licence: freeware, 2,5 MB
Autor: VS Revo Group
Web programu:


Diskuze (18) Další článek: Nejvýznamnější hardwarové novinky roku 2010

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,