Reproduktory napájené z monitorového záření

Vědci z laboratoří Blast Smash Technologies představili převratnou technologii, díky které mohou reproduktory získávají potřebnou energii ze záření, které monitory vyzařují bez užitku do okolí.

Výzkumná společnost Blast Smash Technologies uvedla ústy svého vedoucího konstruktéra způsob, jak zkrotit škodlivou energii monitorů, která uniká bezcílně do prostoru. Je indukována hned na plášti monitoru reproduktorovým systémem. Takto nashromážděná energie je potom využita pro výkonové zesílení zvuku.

Velkou výhodou reproduktorů je nezávislost na zdroji. Jediné, co se připojuje kabelem, je výstup zvukové karty. Pokud se zvolí bezdrátová varianta, kde o plně bezdrátové reproduktory. Podmínkou ovšem je jejich umístění po stranách monitoru.

Šéfkonstruktér El Boonda prozradil, že se jedná sice o zásadní, ale přece jen jeden krok z mnoha. Kromě výše popsaných výhod má bohužel i nějaké ty nevýhody – čím méně monitor vyzařuje, tím menší výkon reproduktory mají. „Ideální jsou staré monitory, ovšem rekord jsme docílili s československými monitory Merkur, vyřazené z některých jaderných elektráren,“ podotkl Boonda. „Bohužel téměř bez výkonu jsou reproduktory u LCD displejů; tam nejsou naše reproduktory nic platné. Navíc čím novější klasický CRT monitor, tím menší vyzařování má a tudíž tím menší výkon se z našich reproduktorů dostane. Již jsme zahájili jednání s výrobci monitorů, aby zvýšili škodlivé záření a poskytli našim reproduktorům tolik potřebný výkon.“

Živě komentuje: Kdeže je našim slavným Merkurům konec…. Pamatuje si ještě někdo tyto skvosty našeho socialistického průmyslu, které zespodu typicky ohříval neméně proslulý počítač IQ151? Potom stačilo jen připojit kazetový magnetofon SM260 (případně jeho úpravu přidáním jednojehličkové tiskárny BT100) a mohlo se pracovat. Jak je vidět, když se změní úhel pohledu, může být škodlivé záření i velmi prospěšné, a tak budeme opět lepší oproti západu. Doufám, že se nakonec podaří panu Boondovi výrobce monitorů přesvědčit a budeme si moci na monitor pověsit reproduktorové soustavy s výkonem i desítek W, a to bez jediného kousku drátu.

Diskuze (20) Další článek: Doménová jména i v češtině

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,