Chytrá domácnost | Google Home | Google Duo

Repráčky Google Home mohou posloužit podobně jako domácí pevný telefon: Můžete na ně zavolat skrze Google Duo

Google přidal podporu volání na své chytré reproduktory již před několika měsíci, zatím zde ale platilo omezení na Home Hub. Nově si ale skrze Google Duo zavoláte i na zbývající reproduktory bez displejů.

Volání v rámci chytré domácnosti uvedl Google začátkem tohoto roku, omezené ale bylo pouze na model s displejem – tedy Google Home Hub, který slouží jako centrála pro správu vaší chytré domácnosti. Nyní se ale funkce pomalu rozšiřuje i na zbývající reproduktory – Home, Home Mini i Max.

Screenshot_20191002-105124.pngScreenshot_20191002-112907.png 
Podporu pro konkrétní zařízení si musíte zapnout v nastavení. Poté se objeví přímo v rámci aplikace Google Duo.

V nastavení aplikace Google Home stačí zabrousit do nastavení služeb a zvolit hlasové a video hovory. Zde je nutné propojit váš Google Duo účet, skrze který veškeré hovory probíhají. Zapnutí funkce pak probíhá pro jednotlivé reproduktory v domácnosti zvlášť, můžete tak snadno nastavit, že se dovoláte do obývacího pokoje, ale do ložnice již ne.

Po propojení obou služeb naleznete v rámci přehledu kontaktů v Duu i tlačítko, které zavolá právě vašim reproduktorům doma. Na druhé straně pak stačí přijmout hovor frází „Hey Google, pick it up.“

Co vše umí Google Home Mini? Podívejte se:

Diskuze (16) Další článek: Vědec z programu SETI tvrdí, že nás možná už dlouho špehuje mimozemská sonda

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,