Facebook

Reklamy na Facebooku budou interaktivnější. Míří do nich hry, ankety i rozšířená realita

Facebook připravuje nové formáty reklam pro svou sociální síť. Budou interaktivnější, lidé v nich budou moci hrát jednoduché hry nebo si třeba vyzkoušet virtuálně brýle. Měly by také více ctít soukromý uživatelů, slibuje Facebook. 

Jde především o tři nové formáty, které Facebook v různé míře v minulých měsících testoval. V první řadě jsou to ankety, které již můžeme v reklamách vídat na Instagramu. Prakticky to stejné teď míří i na Facebook, lidé budou moci v příspěvcích hlasovat o čemkoli, co si firmy zamanou. 

I když to nemusí vypadat jako velká věc, sociální síť si podle svých slov vyzkoušela, že ankety dokážou mezi lidmi výrazně zvýšit povědomí o značce. Stáhnutí hry Game of Thrones: Conquest to dokonce mělo zvýšit o 87,5 procent. Ankety budou pro reklamy globálně dostupné do konce měsíce. 

Druhou novinkou jsou malé hry, které budou moci inzerenti do svých příspěvků vkládat. Vyzkoušel si to již například Uber v Indii, kterému se tak podařilo reklamu dostat k o 10 procent více lidem. 

Poslední novinkou jsou reklamy obohacené o prvek rozšířené reality. Mluví se o nich dlouho, ale až nyní přicházejí do otevřené bety a firmy si je budou moci reálně vyzkoušet. Uplatní to především oděvní a kosmetické značky, jelikož uživatelé si budou moci na dálku vyzkoušet, jak budou v produktu vypadat. I o tomto formátu Facebook říká, že je úspěšný, zaujal podle něj 63 procent uživatelů. 

Viceprezident globálního marketingu Facebooku Mark D’Arcy novinky na blogu vysvětluje tak, že lidé v dnešní době potřebují kreativnější obsah, který je relevantnější a interaktivní reklamy ho dokážou přinést. Zároveň slibuje, že společnosti se o jednotlivých lidech nedozví, jak hlasovali a hráli - zadavatelé reklamy dostanou jen agregovaná data. D’Arcy to zmínil v reakci na nedávnou pokutu 5 miliard dolarů, kterou Facebooku udělila americká Federální komise pro obchod (FTC) právě kvůli porušování soukromí lidí. 

Diskuze (2) Další článek: AMD Ryzen 5 3500X udělá vítr mezi levnějšími procesory. Nabídne šest jader a takt až 4,1 GHz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,