Testy | Tiskárny | Epson

Recenze tankové multifunkční tiskárny Epson EcoTank L6460. Inkoust patří i do kanceláře

S nástupem tankových inkoustovek vzrostla konkurence klasickým kancelářským laserovým tiskárnám. Chlubí se totiž velmi nízkými provozními náklady.

Plusy

  • Rychlost tisku
  • Nízké provozní náklady
  • Výměnná nádobka na odpadní inkoust

Minusy

  • Méně syté barvy fotografií
  • Chybějící Bluetooth
  • Chybějící USB kabel v balení
8,7
Hodnocení

Doba, kdy inkoustová multifunkce byla prakticky synonymem pro levnější zařízení s vysokými provozními náklady, zmizela s nástupem tankových tiskáren. Ty jsou díky systému doplňování inkoustu do zásobníku mnohem ekologičtější než staré modely s cartridgemi, ale především ekonomičtější. Náklady na tisk se dostávají už dokonce na takovou úroveň, že se tankové tiskárny objevují čím dál více i v malých a středních firmách, kde dokážou být alternativou pro dříve všudypřítomné laserovky.

image.png

Jedním z modelů vhodných právě do tohoto prostředí je i tiskárna Epson EcoTank L6460. Právě do kanceláří a menších i středních firem ji předurčuje řada vlastností, které doma až tak neoceníte. Mezi ně patří třeba automatický oboustranný tisk nebo možnost vícestránkového skenování.

Snadná instalace

Ale nepředbíhejme a začněme od instalace. Tiskárnu před připojením ke koncovému zařízení je nutné vybavit střelivem – natankovat. Epson už má v této oblasti řadu zkušeností, takže i ti méně šikovní by měli zvládnout dodávané lahvičky do nádrží vypustit bez ztráty kapičky. Tiskárna má čtyři nádržky, na spektrum barev CMYK (tyrkysová, žlutá, růžová a černá). V případě kancelářského využití se počítá zejména s černobílým tiskem, proto je nádržka na černou dvojnásobná oproti ostatním barvám.

V základním balení navíc dostanete černé barvy skutečnou nálož – dvě lahvičky po 127 ml, což by podle výrobce mělo stačit na nějakých 15 000 stran. Tři menší náhradní inkousty pak zaručí dalších 6 000 stran barevných. Náhradní náplně posléze vyjdou na několik stokorun, z čehož vyplývá, že náklady na jednu stranu vycházejí maximálně na jednotky haléřů.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Hlavní vědec NASA: Současná generace nejspíše objeví mimozemský život. Musíme se na to připravit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,