Tablety | Panasonic

Recenze odolného tabletu Panasonic Toughbook FZ-G2. Je libo Windows do nepohody?

Pro práci v nejrůznějších provozech, v terénu a jiných obtížných podmínkách klasický tablet neobstojí. Je potřeba sáhnout po takovém, který odolá všem nástrahám, a přitom bude dostatečně vybaven.

Plusy

  • Lehký, mimořádně odolný
  • Většinou tichý chod
  • IR kamera, LTE modem
  • Všechny možnosti dotykového ovládání
  • Dostačující výkon
  • Bohatá výbava

Minusy

  • Vysoká cena
8,9
Hodnocení

Panasonic ToughBook je značka profesionálních odolných tabletů a notebooků do nepohody a nejinak tomu je také u relativně nového tabletu FZ-G2. Na první pohled přerostlý desetipalcový tablet má celokovovou kostru s plastovými kryty a rohovými nárazníky, které z něj dělají mimořádně odolný stroj pyšnící se armádním certifikátem MIL-STD 810H s odolností vůči pádu z výšky až 180 cm a se stupněm krytí IP65. Konkrétně jde o úplnou ochranu proti prachu a ochranu proti tryskající vodě ze všech úhlů po dobu tří minut.

Tablet je vskutku pevný jako skála, skvěle chráněný a stvořený i pro hrubé zacházení – jen počítejte s případnými oděrkami na plastech. Tvrzené krycí sklo je však už od výroby opatřeno ochrannou folií.

Nechybí 4G/LTE

I když se může zdát, že jde jen o tablet, Panasonic postavil toto zařízení jako mimořádně multifunkční. S příslušenstvím, jaké představuje základna s podsvícenou klávesnicí a touchpadem FZ-VEKG21L, z něj uděláte plnohodnotný notebook, se stojanem F Z-VEBG21U zase stolní počítač a Panasonic také nabízí spoustu modulů dále rozšiřujících schopnosti tohoto zařízení. A to například o pořizování teplotních map pomocí FLIR kamery, což ocení třeba stavebníci, nebo o čtečku karet SmartCard, externí baterii a další.

50da28c9-9841-4209-b0f6-5ea761dac17e345a74ef-d415-412a-a1a0-d0f9eca16bfa
K tabletu dostanete tlakocitlivé pero se dvěma tlačítky, které lze upevnit na spodek tabletu. Za vodě- a prachotěsnou krytkou se ukrývají porty USB-C, USB 3.2 Gen1 a gigabitová LAN.

Už v základu je ale tablet vybaven třeba 4G/LTE modemem, IR kamerou pro rozpoznání obličeje, senzorem intenzity okolního osvětlení nebo dotykovým tlakocitlivým perem. Nastavovat funkce můžete prostřednictvím aplikace Panasonic PC Settings, kde třeba najdete možnosti, jak chcete tablet ovládat – dotyky/perem, nebo jen perem a jen dotyky a u dotyků pak běžně, s rukavicemi, anebo s mokrými prsty. Tak ovlivníte možnosti a přesnost ovládání, které funguje skutečně na jedničku.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Na obrázku vám ukážeme, co je co.

Máme také výsledky benchmarků.

Změřili jsme výdrž baterie a srovnali Toughbook s konkurencí.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Pitvy naznačují, že ztrátu čichu při covidu nezpůsobuje koronavirus, ale jím vyvolaný zánět

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,