Testy | NAS | Synology

Recenze NAS Synology DS920+. Aby práce s daty nebrzdila vaši firmu

Přibývají vám desítky gigabajtů dat a potřebujete je spolehlivě uchovávat? Čtyřdiskový NAS se v poměru ceny a výkonu jeví jako ideální řešení.

Plusy

  • Dostatek výkonu
  • Rozšíření paměti i SSD
  • Příznivá cena

Minusy

  • Úzký výběr certifikovaných SSD disků
  • Chceme již rychlejší LAN
8,2
Hodnocení

Výrobci síťových úložišť obvykle nabízejí několik řad svých produktů. Čtyřdiskový NAS tak můžete koupit za sedm, ale i za patnáct tisíc. Testovaný Synology DS920+ patří právě do druhé skupiny pokročilých NASů a podíváme se, za co si u dražšího modelu připlácíte.

Tradiční vzhled bez kudrlinek

Synology vyrábí hezké, dobře zpracované NASy a nejinak je tomu také u tohoto modelu. Plastové šuplíky s bezšroubkovou instalací nemusí působit bytelně, disky však na svém místě drží pevně a gumové distanční podložky eliminují vibrace.

Možná vám bude líto utracené peníze schovat do komory či serverové skříně, ale právě tam NAS patří: o chlazení se stará dvojice 92mm větráků, které fungují inteligentně a v době klidu si NAS jen ševelí. Jakmile ale začnou disky pracovat naplno, hlučnost roste nad míru, kdy byste NAS v obýváku ani v pracovně nechtěli. Pamatujte na to před koupí stran napájení a síťové kabeláže.

image.png

Vedle čtyř šachet pro klasické 3,5" či 2,5" HDD/SSD najdete na spodní straně dvojici dvířek k M.2 slotu pro NVMe disky. Na zadní straně nechybí dvojice 1 Gb/s portů, jeden eSATA port a jeden USB 3.2 Gen 1 port, ideální pro propojení s UPSkou. Externí disk pro off-line zálohu dat pak budete připojovat do předního USB portu.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Nový Huawei MateBook X Pro 2022 vsadil všechny karty na displej

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,