Testy | Trust

Recenze mikrofonu Trust GXT 295 Rudox. Schopný zvuk s bonusovou výbavou

Plusy

  • Elegantní provedení
  • Pohodový zvuk bez průšvihů
  • Snadná instalace díky USB

Minusy

  • Cena
  • Hlasitost počítače jen na mikrofonu
7/10
Hodnocení

Samostatný mikrofon k počítači si nejspíš koupíte, až vám nestačí si jen povídat s kamarády, ale chcete svůj hlas nabídnout širšímu publiku. Rozumné mikrofony se cenou pohybují kolem 2,5 tisíce a mohou být pochopitelně i mnohem dražší.

P8149266.JPGP8149267.JPGP8149275.JPG
Dominantou mikrofonu je tlumící zástěna. Vypadá dobře i ze zadní strany

Trust GXT 295 Rudox je svou doporučenou cenou 4 999 Kč proto nad úrovní i základních značkových mikrofonů. Proč tedy volit tento mikrofon od značky Trust, dlouhodobě spojené spíše s levným počítačovým příslušenstvím?

Trust GXT 295 Rudox

mikrofon: kondenzátorový, kardioidní charakter, 24bitů/96kHz ● Frekvenční rozsah: 18 – 21 000 Hz ● citlivost: 70 dB ● připojení USB ● ovládání: poměr příposlech/počítač (ztlumení mikrofonu), hlasitost sluchátek, 3,5mm konektor pro sluchátka ● hmotnost: 3,7 kg se stojanem, 350 g samotný mikrofon

4 999 Kč

Vás chrání, diváky zaujme

USB mikrofon GXT 295 Rudox zaujme především užitečným příslušenstvím. Součástí přibaleného stojanu je také nastavitelná tlumící stěna s molitanovými hroty pro potlačení odrazů a zvuků z nepřímých směrů. Svou funkci plní dobře a současně vypadá elegantně i při pohledu ze zadní strany. Vše je tu kovové, robustní a dobře vypadající. Samotný mikrofon pevně drží v koši utlumeným gumičkami, které chrání před přenosem nežádoucích ruchů. 

P8149268.JPGP8149269.JPGP8149270.JPG
Po sejmutí molitanové krytky kryje samotný mikrofon ještě kovová mřížka

Kvůli rozměrům tlumící stěny se tady popravdě nejspíš nepočítá s využitím při streamování hraní. Stěna docela překáží ve výhledu a spíš mikrofon poslouží při natáčení podcastů nebo záznamu vlastního hraní na hudební nástroj. Tlumící stěna ale pomůže třeba při umístění mikrofonu k počítači, kdy dokáže potlačit ševelení ventilátoru nebo cvakání pevného disku.

Pochopitelně můžete mikrofon používat i samostatně bez přibaleného stojanu a uchytit jej do jiného držáku mikrofonů. Všechny závity používají standardní rozměr, takže tady nenarazíte. Pokud ale tlumící stěnu nechcete, podobný mikrofon seženete výrazně levněji. Tento mikrofon si reálně koupáte právě kvůli této impozantně působící tlumící stěně. A jak můžete slyšet ve videu, tlumící stěna potlačí zvuk z druhé strany, rozhodně ho ale neeliminuje.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Programujeme ZX Spectrum: Ten nejhloupější možný program v Basicu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,