Notebooky | Razer

Razer vylepšil notebook Blade Stealth. Dostal nový procesor i kvalitnější displej

Notebook Blade Stealth od Razeru nebyl nikdy žádným výkonným herním modelem, ale jak je u této značky standardem, možnost dodatečné grafiky mu nechyběla. Nyní se na trh dostává aktualizovaná verze, které přináší několik novinek.

Nový Razer Blade Stealth má 13,3palcový displej s velmi tenkými rámečky (4,9 mm), který může mít rozlišení Full HD nebo 4K (s dotykem) a splňuje 100% sRGB a dostává kalibraci přímo z výroby. Procesor nově zastupuje čtyřjádrový model Intel Core i7-8566U (Whiskey Lake, 8. generace) s frekvencí 1,8 GHz až 4,6 GHz v režimu Turbo. Procesor je vybaven podporou HyperThreadingu, takže zvládne najednou zpracovávat až 8 vláken. Operační paměť LPDDR3 má kapacitu 8 GB nebo 16 GB (pevně na desce) a SSD úložiště může mít kapacitu 256 GB nebo 512 GB (NVMe, M.2).

Pokud vám nebude stačit integrovaný grafický čip v procesoru (Intel UHD 620), tak u dvou vyšších variant samostatnou grafickou kartu zastupuje Nvidie GeForce MX150 s 4 GB paměti, ale notebook je připraven pro připojení externí výkonné grafické karty v boxu pomocí USB-C (Thunderbolt 3). K dispozici je i druhé USB-C a další dva klasické porty USB 3.1. Kamera nad displejem má rozlišení 720p a podporu Windows Hello pro snadné přihlašování pomocí obličeje.

Klávesnice má jednozónové podsvícení, které ale díky softwaru Razer Chrome můžete měnit v rámci 16,8 milionu barev. Touchpad je skleněný a využívá technologii Microsoft Precision. Zvuk je řešen pomocí čtyř reproduktorů s oficiální podporou Dolby Atmos a nechybí klasický 3,5mm výstup na sluchátka. I přes tenký profil hliníkového šasi, které má tloušťku jen 1,48 cm a hmotnost 1,28 k až 1,38 kg dle výbavy, je výdrž na jedno nabití slušných 13 hodin. U všech verzí se používá 53,1Wh baterie a 65W nabíjecí adaptér.

Nejnižší konfigurace začíná na ceně 1 399 dolarů (přibližně 39 tisíc korun s DPH) a nejvyšší stojí 1 899 dolarů (asi 53 tisíc korun s DPH).

Diskuze (8) Další článek: Dobré vědět: Proč chtít hvězdárny na jižní polokouli a jak vypadá ta největší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,