Rapidshare se zbláznil, jsou tu opět nová pravidla

Rapidshare neustál obrovskou nevoli, která na webu propukla po drastické změně pravidel. Po pouhém týdnu opět mění pravidla a opět poměrně drasticky. Jak dlouho vydrží?

Dalo se to čekat, ale že změna přijde až tak rychle, předvídal asi málokdo. Rapidshare před několika málo dny oznámil dramatické změny ve své cenové a programové politice. Ohlasy však byly natolik negativní, že museli dát správci jednoho z největších úložišť na světě zpátečku a včera vše vrátili do původních kolejí – tedy skoro.

Takže co se mění? Zapomeňte na několik nových programů, s tím je prostě konec. Program bude jenom jeden a jmenuje se RapidPro. Namísto denního paušálu se Rapidshare vrací k základnímu měsíci, nová měna rapidy ale zůstává. Za měsíční RapidPro tedy zaplatíte 99 rapidů (to je 3,3 rapidů na den – nejlevnější dosavadní tarif RapidSmall vás přišel na 4 rapidy denně).

rapidshare1.png
Nový Rapidshare má jen jeden tarif, který můžete rozšiřovat

RapidPro každý měsíc nabídne úložiště o velikosti 10 GB pro vaše data a přenosovou kapacitu 30 GB. V podstatě je to tedy pouze znásobený RapidSmall. Co když ale potřebujete uložit a přenést více dat? V tom spočívá kouzlo, základní tarif si totiž nyní můžete rozšiřovat – za další rapidy.

Pokud budete potřebovat zvýšit úložiště, každý další gigabajt vás přijde na 2 rapidy měsíčně. No a pokud jste nenapravitelní stahovači, nebo se o účet dělíte s více lidmi, přenosový limit si můžete navýšit o dalších 5 GB, které vás pro změnu přijdou na dalších 14 rapidů měsíčně.

rapidshare2.png
Za dodatečné rozšíření se platí měsíčně a opět v rapidech

A k limitům ještě jedna poznámka. Pokud přesáhnete měsíční přesnosový limit, systém ho automaticky rozšíří a vy utratíte další rapidy. Automatické navyšování ale můžete odškrtnout v nastavení vašeho účtu.

rapidshare3.png
Účet se umí sám automaticky každý měsíc prodlužovat (pokud budete mít dostatek rapidů)
a také si nakoupí další přenosový limit, pokud příliš rychle vyčerpáte data

Cena rapidů zůstává na stejné úrovni jako doposud a my doufáme, že se ustáli i konečná pravidla celého Rapidsharu. Nově platí, že je Rapidshare výhodný především pro drobné a střední stahovače – ti nejnáročnější utratí stejně nebo více rapidů (a tedy i korun) než před prvním červencem. Současný stav je ale o něco přehlednější než doposud.

Diskuze (106) Další článek: Intel ukončí výrobu některých procesorů, včetně starších Atomů

Témata článku: , , , , , , ,