Kryptoměny | Bitcoin

Rakouská pošta prodává kupóny na kryptoměny

Rakouská pošta ve spolupráci s vídeňskou směnárnou Bitpanda nabízí velmi jednoduchý a hlavně originální nákup kryptoměn pomocí kupónů. Zákazník si na více než 400 pobočkách či 1300 partnerských míst rakouské pošty může za 50, 100 nebo 500 € zakoupit kupón na vybranou kryptoměnu. Našince potěší, že desítky z nich se nachází u hranic s Českou republikou. K nákupu navíc není nutné žádné ověření, stačí pouze e-mail.

Pro vyzvednutí kryptoměny se pak stačí jen s tímto e-mailem přihlásit případně registrovat do směnárny Bitpanda a zakoupené digitální mince vyzvednout pomocí jedinečného kódu na kupónu. Společnost navíc slibuje, že ceny za podobný nákup v hotovosti jsou ty nejlepší v Rakousku.

Nutno dodat, že nejde o horkou novinku, v pilotním provozu Bitpanda tento způsob kryptoměn nabízí už od loňského léta, ale zřejmě se osvědčil. Před pár týdny totiž tuto nákupní variantu rozšířila o nové podporované kryptoměny. Nyní už služba běží v plném provozu a zákazníci si tak na rakouské poště mohou v hotovosti zakoupit: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Dash, Ripple, IOTA či Komodo.

Je dost možné, že nabídka se v budoucnosti ještě rozšíří vzhledem k tomu, že tento týden směnárna ohlásila podporu ERC-20 tokenů postavených na blockchainu Ethereum. I tak už je ale nabídka velmi lákavá. Nutno dodat, že také Česká pošta před lety ve spolupráci s českými směnárnami zkoušela něco podobného. Projekt však kvůli nepříliš dobře vyřešenému způsobu nákupu brzy skončil.

Diskuze (4) Další článek: USB-C už mělo být všude, ale není. Tak kde to vázne?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,