QWiki: jak se budeme jednou učit (video)

Nová služba QWiki se špatně popisuje, proto vám ji rovnou ukážeme. Dejte si ale polštář na zem, ať vám čelist spadne do měkkého.

Před pár týdne proběhla soutěž start-upů Techcrunch Disrupt a vítězem se stala služba QWiki. Ta představuje zejména revoluci ve způsobu, jakým vstřebáváte informace. Není to o čtení textů, prohlížení obrázků, sledování videa, ale o zvláštní kombinaci všeho.

Když autoři QWiki systém prezentovali, přirovnali ho ke stylu, jakým si filmaři ve sci-fi filmech představují zobrazování informací. QWiki ale není žádné sci-fi, funguje už nyní. Zatím tedy ve fázi alfa a na pozvánky. Bez pozvánky se podíváte jen na pár ukázkových pojmů.  Mně se ale podařilo jednu získat, takže vám mohu ukázat, o čem QWiki je:

Zatím jsme opravdu ve fázi alfa, ale už to málo, co je zatím k vidění vypadá navýsost slibně. Pojmů je tam na dva milióny, od těch hlavních, které najdete i ve videu až po okrajové, jako je například Alprazolam (ne taky jsem nevěděl, co to je, a jestli vás to zajímá, je to součást léků proti depresím). S Qwiki je objevování nových informací opravdu zábavnější.

Diskuze (12) Další článek: MojeID: český pokus o jednotný přístup na všechny weby

Témata článku: , , , , , , , ,