Pulse Player –původem český přehrávač digitální hudby

Mezi dobře udělané a propracované audio přehrávače patří právě Pulse Player. Získá si vás především svým zajímavým vzhledem a funkcemi, které nabízí. Pojďme se tedy podívat co všechno tento přehrávač nabízí.
Celá řada z vás jistě používá nejznámější přehrávač hudby – Winamp. Proč však nezkusit občas i něco jiného, že? Pulse Player existuje již několik let a za tu dobu se zdokonalil natolik, že může konkurovat většině obdobným přehrávačům. Podporovaná je celá řada souborů, mezi které mimo jiné patří:.ahx, .thx, .mpeg, mp1, .mp2, .mp3, .mol, .m3u, .ppp, .it, .mod, .m15, .wow, .xm, .med, .mtm, .stm, .ult, .s3m, .mdl, .666, .far, .fnk, .fls, .sid, .dat, .wav, .des, .sid. Pulse Player je od verze 0.90, založen na tzv. otevřeném komponent systému, pomocí kterého budou moci pro PP tvořit nové vlastnosti v podstatě každý, na AudioMate music enginu (AM) a na Outer Visual Enginu (OVE - stará se o grafickou stránku programu. Pokud chcete mít zaručený bezproblémový chod přehrávače, pak je dobré mít alespoň :procesor Pentium 100 MHz (doporučeno Pentium 133 MHz), 16 MB paměti (doporučeno 32 MB paměti) a operační systém Windows.

Instalace a stahování souboru o velikost 1,9 MB probíhá bez problému. Tímto přehrávačem jsem byl velice mile překvapen. Po prvé tím, že se jedná o český freewarový program a po druhé zjištěním s jakou profesionalitou byl tento přehrávač vytvořen. Po spuštění si každý okamžitě všimne vzhledu přehrávače. Musím říct, že na první pohled (v základním vzhledu) se mi moc nezamlouval. Proto je již v základní nabídce dalších 13 vzhledů, které je možné libovolně měnit. K přehrávání hudby jsou k dispozici základní povely, na které jsme již zvyklí, na víc je přidaná možnost přehrát předchozí nebo další podskladbu.

Díky změně vzhledu můžete najednou přehrávat i 4 skladby najednou. To lze využít pro mixování hudby nebo prolínání konce skladeb. Díky jednoduchému editoru můžete vytvářet a upravovat playlisty. Velkým plusem přehrávače je nastavování a konfigurování výkonu. Skoro pro každý podporovaný formát si můžete nastavit vlastnosti pro přehrávání jako je zátěž procesoru, kvalita a hlasitost výstupu, nároky na odkládací paměť, atd. Dále je tu nastavení výstupních zařízení a to hardwarově, softwarově, nastavení dekodérů, hudebních a mixovacích efektů a mnoho dalšího. Autoři využili i kompatibility s novými vzhledy pro WinAmp a i některé ovládací funkce jsou shodné.Podporovány jsou 4 základní jazyky pro zobrazování a to anglicky, česky, dánsky a švédsky. Ale vše není dokonalé jak se může jenom zdát. Nedostatkem je chybějící ekvalizer, editace ID3 Tagů, změna tempa hudby.

Na jeho stránkách si můžete stáhnout kromě přehrávače i plno dalších doplňků.

S přehrávače se pracuje velice jednoduše a rychle, což je rozhodující při práci s programy. Za celou dobu jsem nezaznamenal žádný větší problém, takže jsem byl velice spokojen. Přehrávač můžu všem vřele doporučit.

Diskuze (4) Další článek: Windows Media Player 9 v češtině

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,