Psion končí s vývojem handheldů

Chtěli jste si koupit Psiona? Tak spěchejte, Psion oznámil, že opouští oblast produktů pro spotřebitele a zaměřuje se jen na oblast podniků a školství.
Potíže Psionu se vlečou delší dobu, zejména v souvislosti s problémy okolo Symbianu, ztrátě klíčových partnerů při návrhu mobilních telefonů využívajících systém od Psionu a potížemi s odbytem kapesních počítačů na důležitém americkém trhu. Psion budou stát restrukturalizace 41 miliónů dolarů a bude muset propustit 250 zaměstnanců.

Nadále budou prodávány a servisovány aktuální produkty. Vývoj ale bude zaměřen na průmyslovou a podnikovou oblast, kde dominují NetBooky a průmyslové organizéry. Stávající Reva a Psiony tak nedostanou žádnou novou verzi a budou se prodávat, dokud zcela nezastarají.

Psion také ruší své plány na PDA s podporou Bluetooth, které mělo být uvedeno v druhé půlce roku. Důvodem je nerozvinutý trh Bluetooth produktů a Psion není v situaci, že by si mohl dovolit tuto oblast výrazněji dotovat s velmi dlouhodobou návratností.

Psion nedokázal solidně zareagovat na nástup Palmu a později Windows CE na trh a postupně podíl na trhu ztrácel. Na americkém trhu se mu stabilně nevedlo příliš dobře a tak se spojil s Diamond Multimedia, která prodávala Psion Revo pod svou značkou Diamond Mako. Toto ale skočilo neúspěchem, když prodej organizérů skončil hluboko pod očekáváním a Diamond (nyní SonicBlue) začal vyhrožovat, že se tyto přebytečné zásoby produktů pustí na evropský (tedy psionový) trh za dumpingové ceny.

Psion je tradičně silný v průmyslových počítačích a nemá tam prakticky výraznějšího konkurenta. To možná bude i důvodem, proč se chce výrazněji zaměřit právě na tuto oblast a odmítá dále krvácet v boji o osobní organizéry.

Diskuze (28) Další článek: Nejkradenější filmy na webu

Témata článku: , , , , , , , , ,