První vzorky Mercedu již toto čtvrtletí

Intel dokončil návrh Mercedu a ten nyní čeká na výrobu prvních prototypů a vzorků.
Intel dokončil návrh Mercedu a ten nyní čeká na výrobu prvních prototypů a vzorků. Běžně trvá zhruba dva měsíce doba od ukončení návrhu do prvního reálného čipu. První sestavy s tímto procesorem se plánují na půli příštího roku. Pro tento procesor ovšem budou muset být upraveny i operační systémy a aplikace. 64bitová Windows 2000, která využijí potenciál Mercedu, budou snad na jaře příštího roku, reálné nasazení Mercedu lze čekat koncem příštího roku. To je ovšem už doba, kdy by se měl objevovat následník Mercedu, procesor s kódovým označením McKinley. Ten by měl již startovat na frekvenci 1 GHz, zatímco Merced pouze na 800 MHz.

Velcí výrobci přislíbili Mercedu podporu, nicméně lze právě očekávat, že sestavy s Mercedem budou ve velké většině určeny hlavně jako testovací stanice a vývojářské stroje, které teprve připraví půdu pro masivní nasazení McKinleyho.

Důležitou zprávou tedy je, že po zveřejnění kompletní sady instrukcí Mercedu je tedy další důležitý krok, kterým je hotový návrh čipu. První testování proběhne zhruba v září, nicméně nelze příliš předpokládat, že by byl Merced k vidění již na Invexu, jeho představení veřejnosti bude rozhodně později.

Váš názor Další článek: Tři skenery jednou ranou

Témata článku: , , , , , , , , , ,