První výsledky spolupráce 3Com a US Robotics

Společnost 3Com uvedla 1. prosince na trh zařízení SuperStack II pro přístup do WAN. Jedná se o...
Společnost 3Com uvedla 1. prosince na trh zařízení SuperStack II pro přístup do WAN. Jedná se o první společné dítě 3Com a US Robotics po jejich sloučení, resp. po zakoupení firmy US Robotics společností 3Com. US Robotics přispěla svojí technologií Total Control.

Rodina produktů SuperStack II Remote Access 3000 se skládá z přístupového koncentrátoru Access Concentrator 3000, směrovače Access Router 3000, serveru EdgeServer Pro, který pracuje pod Windows NT, a záložního zdroje Access Router 3000.

Access Concentrator 3000 podporuje až 6 vstupů T-1, E-1 nebo PRI, celkově 180 portů E1 nebo 144 portů E1, a sice za cenu 275 dolarů za port. Počet portů je možno zvolit v rozsahu od 24 do 180.

Toto stohovatelné zařízení rovněž využívá nedávno ohlášené technologie HiPer DSP (Digital Signal Processing) od 3Com.

Rodina produktů SuperStack II Remote Access 3000 od společnosti 3Com je podle svých tvůrců prvním opravdu kompletním stohovatelným zařízením pro přístup do WAN a LAN. 3Com jej hodlá nabízet zákazníkům z řad velkých podniků, které potřebují okamžité řešení pro bezpečnou komunikaci jak se svými zaměstnanci, tak se svými zákazníky, kteří mohou využít rovněž aplikací VOIP (hlas přes IP) a VPN (Virtual Private Network).

3Com počítá i s trhem v ČR a připravuje schválení podle ESČ a pro přístup do JTS (jednotná telefonní síť) – zde se bude zřejmě jednat pouze o malou úpravu schvalovacího formuláře, protože předchozí řešení od US Robotics pro JTS schválena jsou.

3Com si věří rovněž ohledně technologie X2 od US Robotics( konkurenční pro K56FLEX od Lucent/Motorola, která udržuje kompatibilitu se současnou technologií modemových roštů Rockwell) a 3Com tvrdí, že s touto technologií je v Evropě kompatibilních 180 poskytovatelů služeb Internetu, a ve světě jich je kompatibilních s X2 dokonce 2 000.

Váš názor Další článek: Lotus Organizer konečně podporuje PalmPilota

Témata článku: , , , , , , ,