Asus | Monitory | Herní konzole

První herní monitory pro nové konzole ukázal Asus. Mají 4K, 120 Hz a HDMI 2.1

Od vydání Xboxu Series X i PlayStationu 5 nás dělí už jen pár měsíců. Microsoft i Sony dopředu deklarují, že nové konzole jsou již připraveny i na hraní v rozlišení 4K a 120 snímcích za sekundu. Problém je, že není moc zobrazovadel, která to zvládnou.

Výrobci televizorů potvrdili, že jejich špičkové modely už od letoška na tuto možnost budou připraveny. Co se týká monitorů, ty již kombinaci vysokého rozlišení a snímkové frekvence zvládnou také, avšak jen prostřednictvím rozhraní DisplayPort 1.4. To bohužel konzole nenabídnou a spoléhají se jen na nové HDMI 2.1. Které pro změnu nebývá v monitorech, tedy až dosud.

Asus oznámil, že chystá nové modely ROG s úhlopříčkami 27, 32 a 43 palců, které nabídnou svatou trojici 4K, 120 Hz i HDMI 2.1. Monitory již prošly certifikací, ale zatím neznáme jejich dostupnost, přesné ceny, ba ani další parametry.

Výrobce jen potvrdil, že nová řada bude podporovat variabilní snímkovou frekvenci a auto low latency, což však u moderních herních monitorů nikoho nepřekvapí.

Diskuze (13) Další článek: Google znovu začne poslouchat nahrávky z Asistenta. Tentokrát ale vyžaduje souhlas

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,