První český internetový fotbal sledovalo 30 tisíc lidí

Včera proběhla na českém internetu premiéra – poprvé jste mohli na sledovat přímý přenos fotbalového zápasu nejvyšší české fotbalové soutěže, který byl zajištěn výhradně pro internetové vysílání. Zápas Slavie a Sigmy Olomouc přitom nebyl vysílán souběžně v televizi (více zde).

Fotbalový zápas bylo možné sledovat na portálu iDnes.cz. Přenos zajišťovalo sedm kamer a připraven byl i přestávkový program. Kvalita záznamu se automaticky přizpůsobila internetovému připojení každého diváka.

První přenos se nakonec docela povedl. Portál iDnes se pochlubil, že se na zápas podívalo přibližně 30 tisíc diváků, přičemž průměrně bylo v jeden okamžik připojeno 12 tisíc diváků. Tento nápor se projevil především v prvním poločase, kdy bylo zaznamenáno „zasekávání“ obrazu. "Spousta lidí se připojila takřka v jeden okamžik a servery měly problémy je najednou uspokojit. Museli jsme tento nápor poněkud "přelít" na další servery a rozptýlit zátěž. Potom už to bylo v pořádku," vysvětlil Jakub Vaněk, hlavní inženýr firmy Visual Connection, která přenos technicky zajišťovala.

Kladné reakce diváků převažují a na iDnesu už pracují na tom, aby mohli přinášet další sportovní přenosy. Běžným televizím tedy vzkvétá nová internetová konkurence.

Zdroj: iDnes.cz

Diskuze (9) Další článek: Na téma: sosáčkama sosáme

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,