Microsoft | Linux | Microsoft Teams

První aplikace z Office 365 je dostupná pro Linux

Microsoft aktuálně v betaverzi vydal svou první aplikaci ze sady Office 365 pro Linux. Jedná se o klienta služby Microsoft Teams, tedy komunikátoru pro firmy, který konkuruje Slacku či Hangouts Chatu.

Microsoft se dlouhodobě snaží propagovat svůj podnikový komunikátor Teams, kterým nahrazuje starší pokusy včetně Skypu. Je to jeden z hlavních konkurentů populárního Slacku. Prozatím byly dostupné aplikace pro Windows, macOS a mobilní platformy Android a iOS, nyní se ale dočkal i Linux.

932847a0-93e2-4042-bfc6-bae48520ac21 
Takto vypadá klient Microsoft Teams pro Linux.

To je pro Microsoft přelomový krok, pro tuto platformu totiž aplikace v rámci Office nikdy nevydával. Je sice nepravděpodobné, že by se to do budoucna více změnilo a Word, Excel apod. zůstanou pravděpodobně mimo Linux. V případě akutní potřeby je dostupná webová verze. Teams na Linuxu má za cíl přidat do korporátního komunikačního nástroje i vývojáře, kteří na Linuxu pracují. 

Nové aplikace jsou ke stažení s instalátory ve formátech .deb a .rpm a vzhledově se nijak neliší od svých protějšků na ostatních platformách. Prozatím vychází jako betaverze.

Jak fungují Microsoft Teams?

Diskuze (12) Další článek: Robotický „popelář“ ESA odstraní z vesmíru stokilový kus smetí. Při tom však sám bude zničen

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,