Reklama | Prezentace klienta | Vzdělávání

Průměrná mzda činí 35 tisíc, dosáhnete na ni i vy?

Podle Českého statistického úřadu ve 3. čtvrtletí roku 2022 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na 34 993 Kč (u mužů dosáhla 37 530 Kč, u žen 32 171 Kč). Osmdesát procent zaměstnanců pobírá mzdu mezi 18 301 Kč a 62 659 Kč. Kde se v tomto rozmezí pohybujete vy? Co kdybyste si mohli výrazně polepšit?

Možná pracujete v oboru, kde rostou platy pomalu a na pozici, která nevyžaduje žádnou speciální kvalifikaci. To se samozřejmě odráží na vaší mzdě. Přestože některé výrobní závody rozdávají na konci roku tučné odměny a mnohé supermarkety nabízejí zajímavé nástupní platy, je to vykoupeno těžkou prací, směnami i nutností za prací dojíždět.

Skloubit takovou práci se soukromým životem, péčí o děti či starostí o domácnost, je téměř nemožné. V dnešní době lze přitom pohodlně pracovat z domova – existují pozice, které můžete vykonávat odkudkoliv na dálku a samozřejmě za plnohodnotnou výplatu. Ale pozor, na internetu narazíte na řadu pofidérních nabídek práce z domova, jako jsou lepení obálek nebo sestavování propisek, prodej kosmetiky nebo plastového nádobí. Těm se obloukem vyhněte – pokud po vás někdo žádá jakékoliv „vstupní poplatky“ či investice, jde o jasný podvod!

94_1665178902_723484-original.png

Pokud to ale se změnou kariéry myslíte vážně a líbí se vám představa práce z domova, budete si muset osvojit digitální dovednosti.

Digitální dovednosti jsou klíčem k úspěchu

Digitální dovednosti, tedy schopnost pracovat s počítačem a ovládat různé aplikace a nástroje, vám otevírají dveře k lepší, kvalifikovanější práci. Pokud nejsou počítače vaše silná stránka, patříte ke starší generaci, nemáte potřebné vzdělání a zkušenosti, nezoufejte, protože existují firmy, díky kterým to všechno doženete.

86_1665178909_700667-original.png

Nečekejte však žádný zázrak na počkání. Hlavním předpokladem úspěchu je v prví řadě vaše odhodlání změnit svůj život (alespoň ten pracovní, ale všechno souvisí se vším) a chuť posouvat se a vzdělávat.

Vzdělávací kurzy nejsou jen nuda

Digitální znalosti a dovednosti může rozvíjet naprosto každý bez ohledu na zkušenosti, věk nebo aktuální pozici. Například společnost Digiskills vytváří vzdělávací programy a kurzy, které jsou otevřené všem, kteří se chtějí naučit něco nového a mají ambice najít si lepší práci. Nejde přitom o žádnou zázračnou metodu a je potřeba, abyste si zkrátka sedli k počítači a začali. A jelikož jsou začátky těžké, existují i kurzy pro naprosté nováčky v oblasti digitálních dvedností, jako jste možná právě vy.

13_1665179705_993455-original.png

Jedním z takových startovacích kurzů je program Digistart, který obsahuje vybrané kurzy, jež vás provedou základy práce na počítači, digitální komunikací i digitální bezpečností.

Důležitou součástí zmíněného programu je i kurz, kde se dozvíte, jak by měl vypadat moderní životopis, který vám pomůže ucházet se o novou práci. Pomyslnou třešničkou na dortu, respektive v programu Digistart, je návod, jak komunikovat s úřady online a ušetřit si tak obíhání různých institucí.

Online kurzy, které nabízejí renomované společnosti, poskytují svým absolventům nejen vzdělání, ale také certifikát o absolvování kurzu nebo programu. Ten slouží k tomu, abyste potenciálnímu zaměstnavateli doložili své schopnosti a tím vynahradili chybějící praxi nebo formální vzdělání.

Jak začít a kolik to stojí

Abyste se mohli posunout k lepší práci, nemusíte mít žádné zkušenosti, dosažené vzdělání nebo speciální znalosti. Stačí mít odhodlání, počítač, připojení k internetu a čas. Díky online vzdělávání budete mít k dispozici materiály kdekoliv a kdykoliv a můžete postupovat podle svých časových možností a tempa.

Program Digistart, o kterém se dozvíte více na www.digistart.cz, je zcela zdarma. Pokud se rozhodnete vzdělávat, zvyšuje se tím vaše šance dostat se na kvalifikovanější pozici, s čímž samozřejmě souvisejí i lepší platové podmínky.

Další článek: Skotskou řeku pokryly ledové palačinky. Obvykle se objevují v Antarktidě

Témata článku: , ,