Mobilní aplikace | Spotify | Předplatné

Protivné písničky už neuslyšíte. Spotify zavádí novou funkci pro předplatitele

Hudební streamovací služba Spotify představila minulý týden novou funkci. Prémioví (tedy platící) uživatelé dostanou možnost skrývat v seznamech skladeb písničky, které nechtějí poslouchat. Novinka má být k dispozici v mobilních aplikacích pro operační systémy iOS a Android. Jako první o novince informoval magazín The Verge.

Novinka bude k dispozici v jakémkoli seznamu – v kontextové nabídce každé písně bude připravena možnost „Skrýt skladbu“. Takto označená písnička bude v seznamu vizuálně méně výrazná a při poslechu bude automaticky přeskočena. Spotify doufá, že tato malá aktualizace umožní posluchačům přizpůsobit si cizí seznamy tak, aby neobsahovaly písně, které se jim nelíbí.

Skrývání skladeb v seznamech

Pokud časem změníte názor, nebude pochopitelně chybět možnost dříve skryté skladby opět zařadit do seznamu. I když se jedná o relativně malou novinku, rozhodl se ji provozovatel služby dát k dispozici jen platícím zákazníkům. Právě zdánlivé maličkosti mohou být rozhodující při volbou mezi placeným členstvím a bezplatným používáním.

Jednou z klíčových výhod Spotify oproti jiným službám je skutečně obrovský počet playlistů generovaných ostatními uživateli, které lze snadno prohlížet a vyhledávat přímo v aplikaci. Malé vylepšení tak přispěje k možnosti jejich uživatelského přizpůsobení.

U uživatelů se novinka setkala s poměrně pozitivním přijetím. Mezi náměty na další vylepšení se objevil zajímavý nápad v podobě možnosti schovat v seznamu všechny písně určitého interpreta.

Spotify kontinuálně vylepšuje

Spotify neustále pracuje na vylepšování svých aplikací a během několika posledních týdnů přišlo s několika aktualizacemi. V předchozí verzi například přibyla možnost hlasového ovládání přes Siri na Apple Watch. Minulý měsíc přišlo nové uživatelské rozhraní domovské obrazovky, které má snadněji navádět uživatele k jejich oblíbenému obsahu.

Zbývá podotknout, že hudební službu Spotify lze používat zcela zdarma, avšak bez přítomnosti některých funkcí. Kompletní nabídka se odemkne jen předplatitelům, kteří mají na výběr mezi individuálním tarifem Premium za 5,99 eur měsíčně (cca 164 Kč), či rodinným Premium Family za 8,99 eur měsíčně (cca 246 Kč). Pro studenty nabízí Spotify prémiový tarif za 2,99 eur měsíčně (cca 82 Kč).

Platící uživatelé mají možnost přehrávat písničky podle svých požadavků, ukládat hudbu offline, přeskakovat na další stopu a poslouchat muziku bez přerušování reklamou. Audiofilové pak jistě ocení vyšší kvalitu zvuku.

Diskuze (15) Další článek: Neexistuje důkaz, že proděláním nemoci COVID-19 získáte imunitu, varuje WHO

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,