Propiska, která si pamatuje vše, co napíšete

Logitech představil nový zajímavý produkt s krátkým označením io. Trochu tlustší propiska si pamatuje, co jste napsali na papír a později to umí přenést do počítače k dalšímu zpracování.
io bylo k vidění již letos na CeBITu, ale pouze ve formě prototyp. Nyní má již i oficiální jméno a cenu. Prodávat se začne od listopadu za 200 dolarů.

Co to vlastně umí? Tužka obsahuje kromě klasické náplně i optický senzor, který snímá pohyb po papíru. Zatímco tedy kreslíte poznámky na papír, současně se ukládají vaše poznámky do paměti. Tužka dokáže pojmout poznámky ze 40 stran bloku velikosti A5. Tužka nicméně potřebuje speciální papírový blok, nelze psát po čemkoli. Když tužku odložíte do stojánku, začne se dobíjet a současně přes USB přenese nasnímané texty do počítače.

V počítači jsou poznámky v bitmapové podobě, nepřevádí se na text a ani Logitech nebude dodávat žádný nástroj na převod. Vzhledem k problémům, které takový převod skýtá, se není ani moc čemu divit. Navíc i kdyby tam něco pro rozpoznávání bylo, ztěží si to poradí s češtinou.

Tužka bezesporu najde své využití v řadě profesí, poznámky z porad lze jednoduše přeposlat e-mailem, kreslit u klienta na papír náčrty grafických návrhů, které se pak jednoduše přenesou do počítače, představit si lze také digitalizaci poznámek z přednášek.

Tužka má hlavně tu výhodu, že nepotřebujete nosit sebou počítač, tablet, scanner a podobné vybavení. Prostě máte v kapse vše, co potřebujete k digitálním poznámkám.

 

Pochopitelně papírový blok a obyčejnou tužku můžete používat i nadále, nikdy vám nedojdou baterky, je to odolné proti nárazům, poznámky můžete mít schované v krabici dlouhé roky, jenže to není prostě tak cool.

Diskuze (19) Další článek: TSMC okládá 90 nm výrobu o půl roku

Témata článku: , , , , , , , , , ,