Projekty podle šablony

Recenze šablony Lead Template pro řízení projektů v MS Project.
Tento článek je převzat z časopisu Connect!Robert Mikuláštík: Microsoft Project je nejutajenější program Microsoftu. S touto citací se dá jen souhlasit. A co teprve produkty dalších stran určených pro využití možností MS Projectu pro řízení projektové činnosti, kdo ty zná? Například Lead Template, říká vám tento název něco?

Pokud jste pracovníky, kteří mají na starosti řízení projektu – vývoj softwaru, instalaci nové verze, přechod na jiný operační systém, změnu serveru, implementaci celopodnikového informačního systému a podobně, tak by měl. Alespoň pokud si chcete práci zprůhlednit, na nic nezapomenout, vše mít formalizováno a hlavně nepřekročit náklady!

Ve firmě jsme před časem stáli před úkolem osvojit si moderní způsob řízení projektů. Zabýváme se vývojem a implementací podnikových informačních systémů, a od jistého stupně vývoje naše dosavadní metody přestávaly stačit. Hledali jsme systém, který v sobě slučuje obecné: „chceme řídit projekt“ a konkrétní: mít určitou volnost, abychom produkt dokázali přizpůsobit našim přesně definovaným požadavkům, které byly zažity letitou praxí a zvyklostmi. Je však třeba zdůraznit, že jsme byli rozhodnuti, tam kde nám nový produkt ukáže jiné možnosti, jak pracovat s projektem, tyto metody využít.

Našim interním výběrovým řízením prošlo několik produktů různých firem a rozhodnutí padlo na produkt Lead Template od firmy LBMS. Proč?

Produkt splňoval vše, co jsme od něj očekávali, a v místech, kde nemohl stoprocentně pokrýt specializované požadavky naší firmy, bylo možné jej doplnit a rozšířit s využitím know-how naší i dodavatelské firmy.

Co šablona přinese?

LEAD Template je šablona vytvořená firmou LBMS pro prostředí MS Project a slouží pracovníkům, kteří vedou, plánují a provádějí práce na projektu.

Řízení projektu je členěno do šesti etap: od zahájení projektu, přes analýzu a definici standardů k návrhu aplikace a její vlastní tvorbě a instalaci až po uzavření projektu. Každá etapa je členěna na kroky a na dílčí úkony.

Součástí další (a dle důležitosti snad na prvním místě) jsou popisy jednotlivých kroků ve formátu HTML a z nich odskoky do předem připravených vzorů dokumentů ve formátu Wordu. V těchto dokumentech je to, za co hlavně zaplatíte – zkušenosti autorů ve vedení projektů.

Šablona vám umožní řídit pracovníky na jednotlivých úkolech, sledovat postup projektu, provádět přeplánování, vyhodnocovat náklady apod. Na základě této šablony jsme si ve firmě vytvořili produkt pro řízení vývoje softwaru a implementaci firemního informačního systému. Dá se říci, že naše dřívější znalosti v řízení projektů, které ve firmě bezesporu byly, se zařazením do jednoho rámce výrazně prohloubily.

Název produktu: Lead Template pro MS Project
Zapůjčil: LBMS
Výrobce: LBMS
Cena: Licence pro 5 uživatelů 39 000 Kč
Tel.: 02-22832650
E-mail: lbms@lbms.cz
Web: www.lbms.cz
Váš názor Další článek: Potřebujete správného člověka?

Témata článku: , , , , , , ,