Projekt revoluční televize od Applu dostává další indicie

V létě jsme vás informovali o rojících se spekulacích, které předznamenávají vstup Applu na trh s televizory. Zatím v televizním oboru nabízí pouze drobný produkt Apple TV, ovšem pravděpodobně přijde i s celou vlastní televizí, od které se dají očekávat špičkové obrazové vlastnosti a především nabídka multimediálního obsahu napříč současnými službami a produkty Applu. Těmto spekulacím nahrávají i nové informace, na které upozornili Finanční noviny.

Informační zdroje agentury Bloomberg uvádí, že Apple pracuje na vývoji vlastní televize a projekt vede Jeff Robbin, šéf přes aplikace a především iTunes. Má bohaté zkušenosti. Z jeho softwarového přehrávače hudby byl vyvinut program iTunes a zasloužil se také o vývoj iPodu.

TVApple.jpg
A takhle by to nějak mohlo vypadat. Televize se značkou Apple a obsahem distribuovaným Applem. Na tomto ilustračním obrázku je ale televize značky Samsung, Apple žádnou svou televizi nemá - zatím.

Dalším vodítkem jsou informace z právě vydané biografie Stava Jobse, ve které se zmínil, že již domyslel svou představu televize. Bude mít bezdrátovou konektivitu s ostatními produkty Applu a triviální uživatelské prostředí umožňující snadné ovládání.

Nová televize od Applu by podle dřívějších spekulací měla mít úhlopříčku 55 palců (140 cm) a počítá se s brilantním obrazem, dost možná postaveným na OLED technologii. Ačkoli zlatá éra plochých televizí již doznívá, Apple už několikrát ukázal, že umí trh oživit, ba přímo nově vytvořit. Zda se mu to podaří v oblastí televizí bychom měli vědět podle odhadů analytiků už v příštím roce, maximálně v roce 2013. Stále prý ale ještě není vyloučeno, že v případě komplikací ve vývoji bude celý projekt zastaven.

Diskuze (17) Další článek: Ubuntu 11.10: Trošku učesanější, ale stále plné nástrah

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,