Vivaldi

Prohlížeč Vivaldi 3.2 přidává drobnosti a opravuje hromadu chyb. To hlavní jej čeká

Norští vývojáři včera vydali další desetinkovou aktualizaci svého prohlížeče. Vivaldi 3.2 si můžete stáhnout z oficiálních stránek pro Windows, macOS, Linux a Android. Verze pro iOS stále chybí, ale podle našich informací se na ní již pilně pracuje. Pak už bude Vivaldi dostupný na všech hlavních platformách a díky synchronizaci budou jeho nastavení a data všude stejná.

Aktuální verze je ale spíš jen udržovací. Tvůrci nasadili nový základ, kterým je tentokrát Chromium 84. Opravili 49 chyb a přidali pár drobných novinek.

V okně videa při režimu Obraz v obraze přibylo tlačítko pro ztlumení zvuku. V nastavení lze zvolit, aby zavírací tlačíko pro zavření panelu bylo vlevo (jak je to zvykem v Safari na macOS). S jablečným systémem pak souvisí i to, že uživatelé si nyní mohou vedle sebe nainstalovat stabilní i vývojovou (tzv. snapshot) verzi Vivaldi.

Poslední novinkou je pak přepínač rozložení v novém poznámkovém editoru. Ten standardně používal dva panely rozdělené na výšku, teď je možné je rozdělit také na šířku.

Kompletní seznam změn a oprav najdete na vivaldi.com.

Diskuze (6) Další článek: ELONOVINKY: Crew Dragon se úspěšně vrátil na Zemi. Pravidelné lety k ISS jsou už za rohem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,