Microsoft | Windows 10 | Windows Insider

Program Windows Insider slaví 5 let. Díky němu mohou uživatelé směřovat Desítky tam, kam chtějí

Program Windows Insider Microsoft odstartoval společně se započetím testování prvních Windows 10. Díky němu si kdokoliv může stáhnout čerstvé betaverze operačního systému a zapojit se do jeho testování a směřování. Nyní tento program slaví 5 let své existence.

Výročím se firma pochlubila na svém blogu, kde vyzdvihuje přínos Windows Insiderů pro testování systému a získávání zpětné vazby. Všichni účastníci totiž mohou skrze dedikovanou aplikaci jednak nahlašovat problémy a i posílat návrhy na funkce či zlepšení. V Redmondu se přitom feedbackem zabývají a na základě požadavků od uživatelů byl systém nejednou upraven – většinou částečně zpátky k filosofii Windows 7.

Byť Insideři pomáhají s testováním systému a hledáním chyb, objevují se hlasy, že právě tento program je nepřímým důsledkem toho, že se v rámci Desítek častěji objevují problémy přímo mezi uživateli u ostré verze. Microsoft totiž zároveň s tímto zmenšil interní týmy pro testování a komunita očividně nezvládá  vychytat vše.

Důkazem je toho i loňská podzimní aktualizace. U nás v redakci problémy nezpůsobila, celosvětově jich ale měla na triku tolik, že ji Microsoft nakonec zcela stáhl z Windows Update a uživatele převedl až na letošní květnovou.

Jak zkrotit Windows Update?

Diskuze (9) Další článek: OpenAI ukazuje další významný pokrok. Dokáže složit Rubikovu kostku v robotické ruce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,