Program: URL Spy – špión pro web

Navštěvujete často oblíbené servery pouze kvůli zjištění nové aktualizace? Čekáte na zveřejnění přislíbeného článku a musíte znovu a znovu pracně načítat obsah celé stránky? Hledáte řešení, jak se rychle dozvědět o jakékoliv drobné změně oblíbeného webu? Od toho máme přece různé utilitky - nechejte tak za sebe pracovat jednoduchého špióna pro web.

Připadá vám otravné hodinu co hodinu navštěvovat internetové stránky a hledat na nich jakékoliv známky nové aktualizace? Čas znamená peníze a při této činnosti ho ztratíte nespočet - přitom řešení je velmi jednoduché. Všechny strasti zjišťování nových změn na vybraném webu můžete přenechat prográmku URL Spy, který vás na nové dění automaticky upozorní. Pak je jen na vás, abyste pozměněné stránky navštívili.

Instalace utility je velmi jednoduchá. Pokud nebudete měnit cílový adresář, stačí jen několikrát kliknou na tlačítko Next, popřípadě Yes. Toť vše. Po dokončení instalace vás čeká nezbytné nastavení programu a zadání URL adres, které chcete kontrolovat. Ale popořadě. Po výběru položky Options z menu, nebo stisku tlačítka se stejným názvem, se vám zobrazí okno se čtyřmi záložkami – General, Internet, Events a Advanced. Na té první můžete měnit základní nastavení utility (například zda-li se má provádět kontrola ihned po jejím spuštění, v jak dlouhých intervalech, při zapnuté automatické kontrole atd). Mimo to je vám dovoleno povolit či zakázat asynchronní kontrolu – pro neznalé doplním, že za touto funkcí se skrývá procházení většího množství stránek ve stejném čase a také možnost zadat dobu, kterou utilita stráví na problémových webech.

Na záložce Internet najdete internetové a emailové adresy výrobce programu – mimo to zde nepřehlédněte možnost aktualizace programu. Mezi jinými položkami nechybí nastavení proxy serveru (pokud jej nepoužíváte, nic nevyplňujte). Na další záložce si můžete pohrát se zvuky, které má program vydávat při startu kontroly, po jejím ukončení a při změně na kontrolované stránce. Zapíná se zde také vytváření logovacího souboru. A konečně na té poslední lze zadat slova, která nemá program brát při kontrole změn na vědomí. Přednastavené fráze Accessed a Times určují, že v případě výskytu dynamického počítadla přístupů nebude jeho odlišná hodnota považována za změnu obsahu stránky. Pozor - tato volba je aktivní pouze v případě, pokud jste ji povolili u konkrétní kontrolované URL adresy.

Dále vás čeká jen editace webového listu. Jak je patrné, jedná se o seznam (seznamy, může jich být více), do kterého zadáváte URL kontrolovaných adres. Vybraný list je zde prezentován coby celé okno programu. Pro vytvoření, změnu nebo editaci máte k dispozici příslušná tlačítka, stejně jako pro vkládání adres. Po stisku tlačítka s ikonou + zadáváte informace o URL – název stránky a adresu. Jedná-li se o chráněný web, zadejte i uživatelské jméno a heslo. Poslední informací je zvláštní detekce změn - tedy má-li být ignorováno datum, čas a již výše zmiňovaná přednastavená slova. Při testování URL Spy ve Windows 98 vedlo zapnutí detekce k náhlému ukončení programu – nutno však podotknout, že program je stále dostupný pouze coby betaverze.

To by bylo k nastavení vše - dále již stačí stiskem tlačítka odstartovat vlastní kontrolu. A je jasné, že při té první program žádné změny nenajde.

Program: URL Spy Beta 0.83
Homepage: http://www.breezin.net
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Download: Živě (892 kB)

Diskuze (7) Další článek: Uživatelé broadbandu o placené služby nestojí

Témata článku: , , , , ,