Grafické karty

Prodeje grafických karet mají v průbehu roku značně poklesnout

Výrobci grafických karet měli minulý rok prodejní žně, když trh zasáhla kryptoměnová horečka. Zisky firem trhaly rekordy, ovšem hráči počítačových her zažívali „dobu temna“. Ovšem s poklesem ceny Bitcoinu poklesla i poptávka po grafických kartách a většina výrobců nyní očekává hluboký propad objemu prodejů vůči stavu, který panoval před rokem, informuje redakce Digitimes.

Velcí výrobci grafických karet jako je ASUS, MSI a Gigabyte nyní hlásí, že mají plné sklady grafických karet, o které není zájem. Proto se očekává drastické snížení objemu výroby do dalšího kvartálu. Velmi pravděpodobné je i to, že v následujících měsících půjdou výrobci s cenami dolů, aby opět oživili prodeje a zbavili se velkých skladových zásob.

To je dobrá zpráva pro fanoušky počítačových her. Postavit si herní počítač bude v následujících měsících díky klesajícím cenám levnější, než tomu bylo třeba na začátku roku.

Před půl rokem bylo běžné, když cena grafické karty Radeon RX 580 8GB atakovala cenu 15 000 Kč. Nyní jsou ceny podstatně nižší, ovšem na úroveň, kde byly před těžební horečkou, se stále nedostaly. Výrobci tedy mají stále rezervy k tomu, aby mohli ceny snížit ještě víc.

Diskuze (27) Další článek: Flightradar24 pod útokem hackerů. Pokud službu využíváte, změňte si heslo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,