Počítače | Steam | Statistiky

Procesory AMD dosáhly mezi hráči poprvé na 30% podíl. Steam zveřejnil statistiky

K dispozici jsou nové květnové statistiky herní platformy Steam od společnosti Valve, kterou má nainstalovanou většina hráčů počítačových her. Oproti předchozím měsícům došlo k významnému milníku hlavně pro společnost AMD.

Z pohledu obecných položek nedošlo k žádným větším změnám, jedinou výjimkou je 1,55% růst počtu kusů virtuální reality Oculus Quest 2. V současnosti už je tato helma s ovladači nejpopulárnější napříč uživateli Steamu a drží si už téměř 30% podíl. Na druhém místě je Oculus Rift S (19,17 %), třetí je Valve index s 16,49 % a na čtvrté pozici s podílem 11,11 % pak HTC Vive.

Snímek obrazovky 2021-06-07 v 10.26.50.png

I mírný meziměsíční růst o 0,65 % ale stačil k tomu, aby AMD mohlo oslavit další milník – procesory této značky už mají 30% podíl mezi hráči, Intelu už klesl podíl pod 70 %. Jistou korelaci lze díky tomu vidět i u vývoje počtu jader napříč hráči, kdy se o 1,81 % zvýšil počet procesorů s 8 jádry. Uvidíme, jak se bude vyvíjet trh v následujících měsících, protože ani jedna společnost nechystá žádné novinky, spíše až koncem roku.

Pokud jde o standardní konfiguraci, ta zůstává stále poměrně stejná. Nejvíce hráčů má 4jádrový procesor, GeForce GTX 1060 s 8 GB videopaměti, má primární monitor s rozlišením Full HD a v 93 % případů se používá operační systém Windows 10. V oblasti grafických karet stále masivně vede Nvidia s 76% podílem, přičemž AMD má 16,2 % a Intel pak 8,1 %.

Steam na MacBooku Air M1

Diskuze (5) Další článek: Tip na doplněk do prohlížeče: Rychlý přístup ke Google službám, i když používáte Edge

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,