Problém zvaný Tesla Model 3 pokračuje. Už 23 % zákazníků zrušilo rezervaci

Model 3 je pro automobilku Tesla takovou malou noční můrou. Sériovou výrobu sedanu určeného pro široký trh, komplikuje celá řada problémů, což nelibě nesou čekající zákazníci. Ti, kteří si elektromobil objednali, museli složit zálohu ve výši 1000 dolarů, což je v přepočtu asi 22 000 Kč. Mnohým však došla trpělivost a chtějí po Tesle zrušení rezervace a vrácení peněz.

Následky četných zpoždění výroby a prodlužování termínů dodávek se do dosavadních objednávek promítly poměrně citelně – do dubna 2018 zrušilo své objednávky 23 % zákazníků. V absolutních hodnotách přitom nepůjde o zanedbatelná čísla, neboť na tento model bylo přijato více než půl milionu objednávek.

O problémech s Teslou 3 byly i nedávné Elonovinky:

V konečném součtu to znamá více než 115 tisíc zrušených rezervací. Kromě čekání zchladilo nadšení fanoušků této značky několik nehod, které se odehrály v režimu autopilota, jakož i vážné problémy ve výrobní produkci Modelu 3.

Bohužel pro výrobce není počet zrušených rezervací konzistentní. Většina z uvedených 23 % zákazníků se k tomuto kroku rozhodla až v období mezi lednem a dubnem letošního roku. To naznačuje, že klientům pomalu ale jistě dochází trpělivost a nehodlají dále čekat. Uvedená čísla se navíc týkají jen těch, kterým již byla vrácena složená záloha.

Tesla nyní doufá, že se jí podaří rozjet výrobu na plné obrátky a zvrátit nepříznivou náladu svých nedočkavých zákazníků. V průběhu léta by chtěla vyrobit pět tisíc vozů Model 3 týdně, což by mohlo přispět ke snížení odlivu klientů. Přesto by i při tomto objemu byly čekací doby pro stávající zákazníky delší než jeden rok.

Nevíme, jestli Tesla reaguje na popsanou situaci, ale aktuálně zveřejnila graf, že Model 3 je nejprodávanější prémiový sedan v kategorii vozů střední velikosti. Automobilka neuvádí zdroj dat, až po dotazu zmínila oficiální tiskové zprávy ostatních automobilek.

Diskuze (28) Další článek: ELONOVINKY: Jak stavět tunely levně, rychle a potichu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,