Testy | Články z Computeru

Pro telefon i počítač: Test flashdisku SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C 32GB

Plusy

  • Malé rozměry
  • Velmi praktické řešení
  • Vysoká rychlost čtení

Minusy

  • Vyšší zahřívání
7/10
Hodnocení

Znáte to: chcete přenést data z mobilu do počítače a musíte řešit redukce nebo pomalý přenos přes router a síťový disk. Přitom existuje elegantní řešení – oboustranný flashdisk jak s klasickým USB, tak s USB-C.

Takové řešení nabízí flashdisk SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C, který je dostupný v kapacitách od 16 do 256 GB a s příznivou cenou od 269 do 1 179 Kč. Změřili jsme, jak je rychlý a vyzkoušeli, jak se osvědčí v praxi.

Výsuvný na obě strany

Na flashdisku najdete posuvník, který má tři polohy. Uprostřed jsou konektory zasunuty, vpravo či vlevo vysunete USB-A či USB-C. Polohy mají aretaci, takže v nich konektory při zasouvání do portu vydrží vysunuté, jen plastové madlo posuvníku nepůsobí zrovna robustním dojmem.

Část flashdisku je však kovová, navíc s otvorem pro poutko (to není součástí balení), ale trochu nešikovně umístěným uprostřed. Celkově je ale flashdisk dostatečně bytelný a pohodlně se používá.

Životnost nemůžeme v rámci krátkého redakčního testu zhodnotit, ale působí odolně, aretace jsou důrazné a není na něm nic, co by zavánělo brzkým ulomením. 

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Play Music od Googlu letos skončí. Firma všem předplatitelům nabízí YouTube Music a migraci knihovny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,