Pro Apple jsou teď prioritou vlastní displeje. Dal to jasně najevo na nedávné konferenci, kam vyslal dav zaměstnanců

Zajímavá událost nastala na letošní konferenci zaměřené na technologie kolem displejů, která se uskutečnila v Los Angeles. Zatímco Google na konferenci poslal 40 zaměstnanců, Amazon 25 a Oculus (Facebook) 23, Apple jich poslal rovnou 369. Lze předpokládat, že většinou šlo o inženýry nebo produktové manažery, kteří o technologiích z oblasti displejů mají slušný přehled.

Displeje patří mezi nejdůležitější části nejmodernějších zařízení – ať už je to mobilní telefon, chytré hodinky, notebooky nebo třeba helmy pro virtuální realitu. Už začátkem roku se objevila informace o tom, že si Apple začíná vyrábět vlastní displeje a z pohledu těch klasických sází na novou vlnu, kterou nejspíše vyhraje technologie MicroLED. Od ní se očekává, že „porazí“ OLED a její neduhy.

Vzhledem k tomu, že Apple poslal více méně desetkrát více zaměstnanců než konkurenti a skoro o stovku více než minulý rok, je vidět, jak to s displeji pro budoucí zařízení myslí vážně a možná se dočkáme i nových akvizicí z této oblasti. Apple dle spekulací chystá jak virtuální, tak i rozšířenou realitu, a na to bude potřebovat rovněž zcela nové technologie displejů a systémů zobrazení.

Jak informoval Bloomberg, zástupci Applu mají na konferenci 18 přednášek, zatímco minulých rok jich měli jen 11. Apple tak dává poměrně jasně najevo výrobcům displejů, že mají očekávat silnou konkurenci a také to, že se Apple z pohledu technologií do budoucna obejde bez nich. Společností jako LG nebo Samsung tak přijdou zase o část příjmu, který jim Apple generoval.

Mezi představenými zajímavostmi byly například displeje pro virtuální realitu od společnosti Japan Display, které měly jemnost nad úrovní 1 000 PPI, tedy přibližně dvakrát více, než je u současných hi-end modelů pro VR. U všech těchto nových technologií, stejně jako u Applem vyvíjené technologie MicroLED lze ale očekávat reálné nasazení nejdříve tak za dva roky.

Diskuze (7) Další článek: Slabé nohy, chabý mozek! Aneb další dobrý důvod, proč se víc hýbat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,