Facebook | Sociální sítě | Instagram

Příspěvky na Instagramu by se mohly vrátit ke chronologickému řazení. Aplikace už je na to připravená

Po akvizici Instagramu se Facebook angažoval v poměrně rozsáhlých úpravách aplikace, mezi kterými bylo i odstranění chronologického sledu příspěvků. Teď svítá naděje, že se řazení podle času vrátí. 

Z chronologického přehledu příspěvků na ten řízený algoritmem přišel Instagram již v roce 2016. Když tedy otevřete aplikaci, vidíte přehled toho, co si sociální síť myslí, že vidět chcete. Nyní se ale testuje zobrazování příspěvků jako za starých časů, tedy v chronologickém pořadí. 

Zmínku o funkci našla v kódu aplikace Jane Manchun Wong, která se zaměřuje na hledání funkcí, na nichž služby teprve pracují. Daří se jí tak předpovídat, na co se můžeme těšit i s náskokem několika měsíců. Staronové řazení příspěvků sice nenahradí klasický výpis řízený algoritmem, ale budete se moci na chronologický výpis přepnout.

Na objev zareagoval na svém Twitteru i Alexandru Voica z Facebooku. Ten existenci funkce potvrdil – byla součástí interního hackatonu. Zároveň ale uvedl, že aktuálně není na pořadu dne její aktivní testování či spuštění. Přesto se ale funkcí tým Instagramu zabýval a zcela ji do budoucna nezavrhuje.

Jak by vypadal Instagram pro Windows 95? Podívejte se:

Zdroj: TechRadar

Diskuze (5) Další článek: Dojezd elektromobilů může zvýšit vozík s větší baterií. Francouzi to myslí úplně vážně a už ho vyrábějí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,