Amazon | Hudba, filmy, seriály

Prime Video chce dohnat Netflix a HBO Go. Amazon začne přidávat titulky i dabing

Prime Video už u nás působí čtyři roky, oproti konkurenčním službám ale vždy nabídl méně obsahu a ještě slabší lokalizaci. To by se ale brzy mohlo změnit. Dle informací facebookové stránky Netflix CZ + SK Fans chce Amazon ve velkém přinést české titulky pro filmy a seriály z vlastní produkce. Nedávno prý také uzavřel smlouvy se čtyřmi dabingovými studii, takže bychom se měli dočkat i českých zvukových stop.

Konkrétní termíny nebo množství lokalizovaného obsahu zatím neznáme, Amazon bohužel není při komunikaci s novináři moc sdílný. Už v současnosti ale část katalogu počeštěná je.

Dle monitoru Filmtoro.cz má Amazon v nabídce 821 titulů, z toho 48 jich disponuje titulky, u 44 najdeme také dabing. HBO Go má dvakrát tak velký katalog, vše s titulky a většinou i dabingem. Na Netflixu je již 6000 titulů, přes 2100 s titulky a zhruba 570 s dabingem.

Prime Video stojí 5,99 eura měsíčně (160 Kč). Má pouze jediný tarif, u něhož jsou videa dostupná v rozlišení až 4K, HDR i Dolby Atmosem. Letos služba konečně zavedla profily, takže jednotliví členové v domácnosti (až šest) mohou mít vlastní seznamy a doporučení. S tarifem lze v jednu chvíli sledovat totéž video na dvou zařízeních současně, případně tři různá videa na třech zařízeních současně.

Amazon produkoval pokračování Borata:

Diskuze (5) Další článek: Bitcoin pokračuje v růstu a znovu dosáhl na historické maximum

Témata článku: , , , , , , , , , ,