Přetaktování počítače i pro úplné začátečníky

---Inzerce--- Během prázdnin se na knižním trhu objevila zajímavá publikace, pomocí níž si můžete zvýšit výkon počítače, aniž byste museli upgradovat počítač hardwarově. Je určena jak začátečníkům, tak i těm, kteří se v počítačích již vyznají.

Přetaktování - jak zvýšit výkon počítače - Petr Broža

Chcete zvýšit výkon svého počítače, aniž byste kupovali nový procesor, modernější základní desku nebo rychlejší paměti? Tato publikace vám pomůže vylepšit počítač v některých případech až o padesát procent. Budete si tak moci zahrát moderní hry a pracovat s náročnými programy, aniž byste utratili jedinou korunu.

Jak je to možné? Každá z hlavních součástí počítače - procesor, základní deska, paměti a grafická karta, má rezervy ve výkonu. A těch se dá využít pomocí speciálního postupu, který se nazývá přetaktování.

Tato kniha vám osvětlí veškeré základní postupy přetaktování, a to jak teoreticky, tak i maximálně rakticky. Po jejím přečtení byste měli být schopni zvýšit výkon jakéhokoliv počítače na maximum, aniž byste ho nějak poškodili. Ačkoliv je přetaktování rizikové, při dodržení pravidel popsaných v knize by se vašemu počítači nemělo nic stát.

Co tedy najdete v knize konkrétně?

  • Co znamená přetaktování, proč zvyšuje výkon počítače a jaká jsou jeho rizika,
  • jaké komponenty ovlivňují výkon počítače - stručný popis základních komponent počítače a přehled značek a výrobců (procesory, základní desky, paměti, grafické karty),
  • teorie nutná k úspěšnému přetaktování, proč teplo škodí počítači,
  • jak přetaktovat jednotlivé typy procesorů, přetaktování pomocí BIOSu,
  • přetaktování grafických karet,
  • k čemu jsou testy výkonu a jak testovat stabilitu počítače,
  • příklady přetaktování.

Knihu si můžete koupit třeba na Vltavě se slevou za 151 Kč. V knihkupectví ji pak koupíte za 189 Kč.

Diskuze (8) Další článek: Český Telecom sníží ceny za Internet Plus

Témata článku: , , , , , , , , , ,