Přestože visím na Inetu, tak se ke mě dovoláš

Americký poskytovatel Internetu iGlobal za příplatek 15ti dolarů elektronicky hlásí příchozí...
Americký poskytovatel Internetu iGlobal za příplatek 15ti dolarů elektronicky hlásí příchozí volání, jestliže jste právě připojeni k Internetu. Užitečnost této služby oceníte, představíte-li si tarif městských hovorů – zdarma. Potom již celodennímu internetovému pikniku brání drobnost, nikdo se k vám nedovolá. Budoucnost je však podstatně vylepšená. Zavolá-li vám někdo v okamžiku, kdy jste připojen na Internet, budete mít možnost přímo telefonovat bez přerušení spojení. Hovor se jednoduše přesměruje na Internet. Podmínkou je mít zvukovou kartou vybavený počítač.

A když to jde tam, musí to jít i zpátky. Jste na služební cestě v zahraničí a chcete volat do rodné vlasti. Přes počítač vytočíte číslo, program automaticky vybere nejbližší město, kde má internetový poskytovatel přípojné místo, takže platíte jen místní poplatek, případně nízký meziměstský.

Vše technicky jednoduché, funkční, právně čisté. Jediný problém může být v rychlosti Internetu. Ale Internet2 už z dálky mává a hlasitě se hlásí o svém místo v kroucené dvojlince.

Váš názor Další článek: Na Lotusphere eSuite (i v češtině) a Notesy na AS/400

Témata článku: , ,