Present Graphics potřetí

Již tradičně u příležitosti výstavy Present PC proběhlo také finále 3. ročníku celostátní soutěže v kreslení na počítači s názvem Present Graphics.
Jaromír Krejčí: Měsíc po největším tuzemském počítačovém veletrhu Invex se v Plzni konala další výstava – veletrh informačních technologií Present PC. Již tradičně proběhlo při příležitosti této výstavy také finále 3. ročníku celostátní soutěže v kreslení na počítači s názvem Present Graphics. Soutěž každoročně vyhlašuje brněnská firma ZONER software ve dvou kategoriích – vektorová a bitmapová grafika pro žáky základních a středních škol. V náročné konkurenci soutěžících z celé ČR, která je mimochodem každým rokem větší, postoupilo do plzeňského finále po pěti soutěžících v každé kategorii. I letos se potvrdilo, že mezi žáky je mnoho talentů.

První místo v kategorii vektorové grafiky a hlavní cenu, horské kolo Author, vyhrála Iva Stejskalová ze SOŠ a SOU v Letovicích. Stejně úspěšný, ale v kategorii bitmapové grafiky, byl i Tomáš Bouma ze ZŠ v Rychvaldě. Důvod k radosti však měli i soutěžící, kteří se umístili na další příčce – Ladislav Potužák ze ZŠ Všeruby a Lukáš Haupt ze ZŠ Protivín, kteří vyhráli zájezd pro dvě osoby do Francie, věnovaný cestovní kanceláří Betatour. Všichni finalisté získali řadu hodnotných cen od sponzorů soutěže, jako např. multimediální CD, knížky a také superpředplatné časopisu Computer pro příští rok. Zvláštností této soutěže je také to, že ceny nezískali pouze žáci, ale rovněž jejich školy, které je do soutěže přihlásily.

Poděkování pořadatelů soutěže však patří nejenom sponzorům, ale i panu Pohořelému z agentury B&S-Present za zajištění skvělého zázemí a průběhu finále, a rovněž plzeňské pobočce firmy LOPO, která vzorně připravila 10 počítačů, na nichž soutěžící obhajovali své práce.

V Plzni se ale jenom nesoutěžilo. Zatímco žáci obhajovali své práce, proběhl krátký seminář s učiteli o využití grafických editorů Zebra a Zoner Callisto při výuce na školách, na kterém zaznělo mnoho dobrých nápadů.

Podrobné výsledky letošního ročníku, vítězné soutěžní práce a informace o příštím ročníku se dozvíte na stránkách soutěže www.present-graphics.cz.

Váš názor Další článek: Pentium III 750 MHz bude 10. ledna

Témata článku: , , , , , , , ,