Překvapivé skenery Kodak – kam s ním?

Firma Kodak je v ČR zastoupena pražskou firmou Foto-World. Tato firma nabízí mj. velmi výkonné...
Firma Kodak je v ČR zastoupena pražskou firmou Foto-World. Tato firma nabízí mj. velmi výkonné průmyslové skenery, které umožňují nasnímat až 100 tisíc stránek A4 denně. Dnes je používá pro převádění dokladů do elektronické podoby např. IPB a Česká spořitelna.

Firma Foto-World má samozřejmě řadu partnerů. Jedním z nich je sdružení maďarských firem Banktech, které nabízejí řadu specializovaných modulů pro převody dokumentů do elektronické podoby v bankovnictví a jejich ukládání na CD-ROM.

Dalším partnerem společnosti Foto-World je firma ScanService, která našim podnikům nabízí tzv. outsourcing, tj. převedení starostí s digitalizací dokumentů na její hlavu.

Zákazníky všech tří výše zmíněných firem je řada našich bankovních ústavů. Další využití vysokokapacitních skenerů Kodak lze spatřovat např. při pořizování elektronických kopií nejrůznějších archivů, třeba právnických. Několik zapisovatelných disků CD-ROM pojme až několik metrů hustě popsaného papíru. Takto by se mohlo uvolnit mnoho archivačních místností, především ve středu Prahy.

Problém tedy nezní kam se skenerem (byť je drahý), ale kam s papírem? Jeho skladování je totiž mnohem dražší.

Váš názor Další článek: Analýza nákladů na provoz web site

Témata článku: , , , , ,