Přehled užitečných programů uplynulého týdne – 38. týden

Jen pár dní nás dělí od konce léta a tak si do sytosti užíváme poslední chvilky příjemného počasí – ani to však nic nemění na obvyklém dění a tak jsem se vám minulý týden snažili ulehčit situaci díky sérii zajímavých programů. Těšte se tak na utilitku pro správu ikon a zástupců nejčastěji používaných aplikací či na užitečný program pro tajné uschování vybraných adresářů.

Další přehled užitečných programů je zde a opět přináší trojici zajímavých programů – v průběhu uplynulých dnů jste tak měli tu čest s rozmanitou paletou výtvorů různého zaměření. O jaké konkrétní utility se jednalo?

PS Hot Launch VVL – vytvořte si vlastní menu

Každý z nás se čas od času dostane do nepříjemné situaci, kdy je jeho pracovního plocha přecpána zástupci nejčastěji používaných programů – i sebelepší rozmístění ikon se rozplyne v prach díky nešetrným počítačovým hrám. Jak si tedy snadněji uspořádat práci, ikony a zástupce? Využijte program PS Hot Launch VVL.

„A jak to tedy funguje? Po jednoduché instalaci a spuštění programu se jeho ikonka usídlí v systém tray oblasti. Standardně je nastavena tak, že je její popup menu přístupné po zmáčknutí pravého tlačítka myši. Při prvním spuštění je samozřejmě menu prázdné, až na dvě položky – Configure a Exit. Nastavení utility je v tomto případě důležité, jinak vám totiž nebude nijak nápomocna (nastavením v tomto případě myslím vložení a uspořádání programů do tohoto menu). Přesto však lze kromě obsahu nakonfigurovat některé další volby. Je to především položka, zda-li se má program spustit při startu Windows, interval, po kterém se zobrazí menu bez nutnosti kliknutí na ikonu, a také mají-li být zobrazovány přiřazené klávesové zkratky. Nastavit lze otevírání menu po stisku pravého nebo levého tlačítka myši a také lokace (začátek nebo konec seznamu), kam se mají řadit nové položky.“ (celý článek)

Program: PS Hot Launch VVL 1.0
Homepage: http://www.pssoftlab.com
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/2000/NT/ME/XP
Download: Živě (668 kB)

AKAS Hide Folders  – skryjte svoje adresáře

Osobní počítače jsou nejen užitečnými pomocníky, ale také skladištěm citlivých informací – snad právě proto není představa jejich zneužití nikterak lákavá. Chcete-li si vybrané adresáře uschovat před dotíravou sekretářkou či žárlící manželkou, využijte utilitu AKAS Hide Folders.

„Po instalaci se program sám spustí, nenajdete jej však v žádném menu, marně byste hledali také klasickou ikonu. Pro vyvolání utility musíte stisknou nadefinovaný Hot Key a zadat heslo pro mastera, tedy hlavního uživatele. Po zobrazení grafického interface programu můžete měnit všechny předešlé parametry, které jste utilitě zadali. Tlačítkem Options lze přenastavit funkci Auto Hide – složky se tak v závislosti na vašem rozhodnutí skryjí při spuštění screensaveru, po nastaveném čase, kdy nebylo pohnuto s myší, nebo při vypnutí Windows (tato volba je standardní a nepodařilo se mi ji vypnout). Dalším parametrem je již zmiňovaná kombinace Hot Key a možnost nadefinovat si vlastní program, který se spustí při stisknutí horkých kláves. Poslední volbou je nastavení kláves pro rychlé schování adresářů, bez nutnosti přihlašovat se a vstupovat do vlastního programu.“ (celý článek)

Program: AKAS Hide Folders 2.02
Homepage: http://www.apihook.com/hidefolder/
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/2000/NT/ME/XP
Download: Živě (1,6 MB)

MemoKeys II Light Edition – konec zapomínání

Den co den pracuje téměř každý z nás s desítkami neustále se opakujících internetových adres, posílá emaily na stejné adresy – týká-li se tento případ i vás, nepohrdněte užitečným programem MemoKeys II Light Edition.

„Nastavení klávesových zkratek a textů (respektive emailových a webových adres) je velmi jednoduché. V horní části obrazovky tak stačí zvolit funkční klíč (F1-F12), pod ním na vyobrazené klávesnici jakékoliv tlačítko – tímto jednoduchým úkonem vytvoříte a získáte klávesovou zkratku (všechny již obsazené lze rozeznat díky použití odlišné barvy), nyní tak postačí „doplnit“ její obsah. Kromě vložení jednoduchého textu lze kombinací kláves zahájit také jednu z akcí. Volba se provádí ve spodní části obrazovky - do okna zapíšete text, který má být klávesové zkratce přiřazen, popřípadě emailovou nebo www adresu a tlačítkem Set vše potvrdíte. Od okamžiku vložení zkratky ji můžete ihned začít používat.“

Program: MemoKeys II Light Edition 2.3
Homepage: http://www.interlogic-concept.com/memokeys.htm
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/2000/NT/ME/XP
Download: Živě (1,16 MB)

Váš názor Další článek: Microsoft varuje před novým červem

Témata článku: , , , , , , , , ,