Přehled užitečných programů - 26. týden

Chcete mít představu o aktivitách svého systému? Potřebujete odstranit nepotřebné soubory prohlížeče a zamést tak za svým počínáním stopy? Bojíte se o svá data a chcete je ochránit před nezvaným hostem? Další přehled užitečných programů je tady.

Uplynulý týden jsme se zaměřili na utilitky, které vám snad alespoň částečně ulehčí či zpříjemní život uživatele PC. Sledování systému, čistička internetového odpadu a šifrovací program coby trezor pro vaše data – trojice užitečných programů, které stojí za to vyzkoušet.

FreeMeter – sledování systému tak trochu jinak

Mít přehled o všech aktivitách systému a PC není pouze zbožným přáním stovek uživatelů osobních počítačů, ale skutečností. Monitorování systémových zdrojů, využití diskové kapacity, procesoru i paměti a k tomu všemu navíc také sledování emailu, to vám nabízí utilita FreeMeter.

„Sekundu co sekundu probíhají na vašem počítači desítky operací – jednotlivé programy přistupují k systémovým a vlastním souborům, vytěžují procesor i harddisk a nebezpečně zaplňují paměť vašeho plechového miláčka. FreeMeter je utilitka pro systémy Windows, jejíž úkol a cíl je velmi prostý – sleduje a monitoruje systémového zdroje, využití diskové kapacity, procesoru i paměti. K tomu všemu navíc přidává také malý bonus.“ (celý článek)

Program: FreeMeter v2.7.5
Homepage: http://freemeter.tiler.com 
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP
Download: Živě (795 kB)

AbsoluteShield Internet Eraser – čistička internetového odpadu

Pouhé prohlížení internetových stránek zanechává na vašem počítači spoušť, kterou je nezbytné čas od času uklidit. Právě k tomu je určen program AbsoluteShield Internet Eraser, který dokáže vymazat všechny nepotřebné soubory systému i prohlížeče. A k tomu všemu navíc přidává také užitečný popup blocker.

Existuje mnoho důvodů, proč je automatické uschovávání navštívených adres či odkládání souborů spíše otravnou vlastností prohlížeče. Zatímco zaměstnavatele i vaši rodinu by jistě nepotěšilo odhalení tučného seznamu navštívených erotických stránek, nebezpečné se zdá být také automatické ukládání přístupových hesel. S veškerými obavami je však nyní konec. Přichází program AbsoluteShield Internet Eraser.“ (celý článek)

Program: AbsoluteShield Internet Eraser
Homepage: http://www.internet-track-eraser.com/ 
Licence: dvě verze (Lite – freeware & Pro – 15-ti denní zkušební lhůta, poté nutno zakoupit)
Operační systémy: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Download: Živě (2,2 MB)

Zero Footprint Crypt – trezor pro vaše data

Máte pocit, že vaše data nejsou na disku počítače dostatečně zabezpečena? Nechcete se nechtěně podělit o svou práci i znalosti s nezvaným hostem? Pak použijte jednoduchý a užitečný program Zero Footprint Crypt pro šifrování vámi zvolených souborů.

Proto vám dnes přinášíme utilitku, pomocí které si své „poklady“ můžete ochránit. Program Zero Footprint Crypt je freeware bez jakéhokoliv omezení (chcete-li se však zbavit neustále „vyskakující“ obrazovky pro registraci, je nutné zaslat email s některými informacemi) a je určen pro všechny systémy Windows vyjma verze NT. Pro kódování dat používá algoritmus Blowfish. Malým zpestřením programu je prohlížeč obrázků a videa, který však pro základní funkci této utility nemá žádný přímý význam. Z jiného pohledu se tak jedná o zbytečnost, která pouze zvětšuje velikost instalačního souboru.“ (celý článek)

Program: Zero Footprint Crypt 2.1
Homepage: http://users.hol.gr/~kabriel/index.htm 
Licence: freeware
Operační systémy: Windows 95/98/ME/2000/XP
Download: Živě (2,1 MB)

Váš názor Další článek: iHP-100 - nový MP3 přehrávač od iRiveru

Témata článku: , , , , , , , , ,