Apple | iPad | Týden mobilně

Předvedeme vám největší novinky v Apple iPadOS 13. Oddělení od iOS dává smysl

Apple na WWDC překvapil. Operační systém pro iPady už se natolik liší od telefonního iOS, že mu firma přidělila samostatné jméno iPad OS 13 (ne, nebudeme začínat od jedničky).

V tomto týdnu Apple vypustil veřejné betaverze všech svých systémů (kromě WatchOS) a my jsme se vrhli právě na nový iPadOS. Uvidíte hojně diskutovaný tmavý režim, widgety na ploše, nového správce stahování a souborový manažer. Nová gesta pro práci s textem nás moc neposlouchala, na práci s více aplikacemi na jednom displeji bude muset Apple také ještě zapracovat, při zkoušení nám iPad několikrát zamrznul. Rozšíření pracovní plochy MacOS pomocí iPadu (funkce Sidecar) vyžaduje verzi Catalina, jejíž betaverzi jsme se zatím na Mac instalovat neodvážili.

Stabilita tedy není ideální, instalaci veřejné bety iPadOS 13 lze tedy doporučit spíše na stroje, od kterých nevyžadujete 100% funkčnost spolehlivost. Jestli se nebojíte, jednoduchý návod na instalaci najdete zde:

Diskuze (1) Další článek: Když nemáte počítač připravený na jarní aktualizaci, Microsoft vám ji nutit nebude. Ale upozorní, že nejste připraveni

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,