Outlook.com | OneDrive | Microsoft 365

Předplatné Microsoft 365 zchudne. Skončí e-mail na vlastní doméně a přílohy se započítají do kapacity OneDrivu

  • E-mailové přílohy v Outlooku.com se budou počítat do kapacity OneDrivu.
  • Outlook.com za rok neumožní nastavit poštovní schránku na vlastní doméně.
  • Změny se týkají spotřebitelské varianty služby Microsoft 365.

V e-mailovém oznámení Microsoft informuje o tom, že do určité míry omezí a upraví parametry spotřebitelské služby Microsoft 365. Specificky se dotkne funkcionality OneDrivu a Outlooku.com. Obě služby jsou lehce propojené, např. můžete přidávat přílohy z cloudového úložiště k e-mailům.

První změna se týká de facto zrušení poštovní schránky na vlastní doméně. Prémiová služba oficiálně spolupracovala jen s americkým registrátorem GoDaddy, mohli jste ji ale ošálit a omezení obejít. Outlook.com představoval alternativu ke Google Apps, které bezplatnou poštu na vlastní doméně po letech zrušily, i když nakonec ne všem.

Spotřebitelský Outlook.com podporu vlastních domén ukončí ke dni 30. listopadu 2023. Tedy, od té doby už e-mail na vlastní doméně nenastavíte, stávající propojení ale zůstane funkční. Jak dlouho, to nevíme.

onedrive outlook osekani.png

V úvodu předestřené propojení služeb Outlook.com a OneDrive se prohloubí v tom, že přílohy už nebudou počítány do kapacity e-mailové schránky, nýbrž budou plnit vaše cloudové úložiště. Za předplatné Microsoft nabízí 50GB poštovní schránku a 1 TB místa ve OneDrivu. Z terabajtové kapacity budou přílohy ujídat od 1. února 2023.

Na kapacitě poštovní schránky se přitom nic nezmění a zůstane nadále oddělená od OneDrivu s výjimkou příloh. Krok Microsoft nezdůvodnil. Google třeba e-maily i s přílohami odečítá od svého cloudového úložiště. Aby předešel případným problémům, navýší Microsoft od února dočasně kapacitu vašeho OneDrivu o 50 GB na rok. Mezitím se rozhodnete, jak s přílohami naložit.

Pakliže svůj OneDrive naplníte, nebudete moct přijímat ani posílat e-maily. Jak si stojíte se zaplněním? Zkontrolujte kapacitu Outlooku.comOneDrivu. O bezplatných účtech Microsoft nic neříká. E-mail na vlastní doméně budou nadále nabízet firemní tarify Microsoft 365.

Zdroje: e-mailové oznámení | Microsoft 365 support

Diskuze (18) Další článek: Světlo na konci energetického tunelu. Solární energie bude do roku 2030 desetkrát levnější než elektřina vyrobená z plynu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,