Prohlížeče | Edge

Předělaný Edge bude podporovat rozšíření Chromu. A přijde i na Xbox One

Nová verze internetového prohlížeče Edge od Microsoftu, která bude využívat vykreslovací jádro Chromium, tedy stejné jako Chrome, bude podporovat masivní databázi rozšíření, které na nejpopulárnější prohlížeč existuje. Na Redditu to prozradil softwarový manažer Microsoftu Kyle Alden, upozornil Thurrott.

„Naším záměrem je podporovat existují rozšíření na Chrome,“ napsal Alden na vláknu věnující se Windows 10. Reagoval při tom na otázku, jak bude nový prohlížeč fungovat. Nejde tak o oficiální potvrzení ze strany Microsoftu, ale ujištění, že firma na věci bude pracovat a ráda by, kdyby nový Edge podporu skutečně měl.

Alden rovněž odpověděl na dotaz, zda nový Edge dorazí na Xboxu One. „Jsme teprve na začátku cesty, ale chceme novu verzi Microsoft Edge představit na všech našich zařízení,“ napsal vývojář.

Nakonec Alden promluvil, jak budou v novém Edge pracovat progresivní webové aplikace (PWA). Podle něj se počítá, že je bude možné instalovat přímo skrze prohlížeč, jak je zvykem u Chromu, ale i přes Microsoft Store jako u dosavadního Edge. Prohlížeč bude navíc i nadále podporovat staré PWA založené na EdgeHTML.

Microsoft potvrdil nový, předělaný Edge koncem minulého týdne. Tehdy uvedl, že změny proběhnou během následujícího roku a sliboval, že jejich efekt bude prospěšný pro úplně všechny - jak webové vývojáře, tak koncové uživatelé.

Podpora rozšíření Chromu, mezi kterými lze najít úplně vše (třeba aplikaci, která vymění všechny obrázky na internetu za fotku Nicolase Cage) je něčím, co by pro uživatele rozhodně znamenalo plus. Není navíc důvod, aby to Edge založený na Chromiu nedokázal - ostatní prohlížeče se stejným jádrem také tyto rozšíření využívají.

Takhle dosud Edge pracoval. Už tomu tak dlouho nebude:

Diskuze (13) Další článek: Revoluční test odhalí rakovinu ze vzorku krve za pouhých 10 minut

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,