Windows | macOS

Přechod z Windows na macOS: Co vás čeká a nemine

  • 5 kroků, které vás čekají, když se rozhodnete přejít z Windows na počítač značky Apple se systémem macOS
  • macOS umí přenést data z počítače s Windows
  • Při přechodu si budete zvykat na nové funkce a chování systému

1. Přenos dat

Pokud uživatel Windows přejde na novější verzi systému, je jeho zprovoznění triviální. Většina nastavení se synchronizuje skrze účet Microsoftu a zbývá doinstalovat aplikace. Pokud se ale rozhodne k přechodu na počítač Applu se systémem macOS, čekají ho velké změny.

Apple nabízí nástroje pro snadnější přechod jak na zařízení s iOS, tak na počítač s macOS z Windows. V ideálním případě bychom samozřejmě rádi viděli kompletně přenesená uživatelská data, vyhledání nainstalovaných aplikací na Windows a jejich následné stažení na Macu. Tak snadno to samozřejmě nejde, nicméně alespoň malou část za vás může vyřešit nástroj Průvodce přenosem dat.

win10-migration-assistant-passcode.pngmacos-sierra-migration-assistant-from-windows-pc-select-information.png
Na počítači s Windows stačí spustit klientskou aplikaci a na macOS vybrat přenášená data

Utilitu je třeba nainstalovat na počítač s Windows a připojit jej ke stejné síti jako nový Mac. Na něm je potom možné při prvním spuštění přímo zvolit jako možnost přenosu dat Z PC se systémem Windows. Ve stejném okamžiku začne macOS vyhledávat na síti počítače s Windows, kde je Průvodce přenosem dat spuštěný. Následně již lze zvolit typy dat a nastavení, která se mají zkopírovat na Mac.

Takto lze snadno nechat přenést složku s fotkami, data z integrované aplikace Pošta (včetně kontaktů a kalendáře), záložky v prohlížeči (uloží se do Safari) či knihovnu iTunes. K přenosu lze zvolit rovněž libovolné systémové složky. Na straně parametrů systému se potom přenese jazykové nastavení, tapeta plochy nebo domovská stránka v prohlížeči.

Diskuze (133) Další článek: Mezi fázemi Měsíce a zemětřeseními prý neexistuje žádná spojitost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,